ОДРЖАНА ОБУКА НА ТЕМА „УПОТРЕБА НА ДРОНОВИ ВО ЗЕМЈОДЕЛСТВОТО“

Како да направиме калкулација на заштеда на средства со употреба на дронови во земјоделски практики? Како да ги искористиме добрите практики од регионот при употреба на дронови во земјоделството?
 
Прскање и сеење, проценка на штети, мониторинг на добиток, теренско мапирање и уште многу теми за дискусија.
 
Ова се темите кои беа презентирани денес, на 18.11.2023 (сабота), во во нНародниот театар во Гевгелија.
 
Обуката на тема „Употреба на дронови во земјоделството и нивна примена“ е активност од проектот „IDEAS” кој што се реализира преку Interreg IPA – CBC програмата за прекугранична соработка ГР-МК за програмскиот период 2014-2020, а го имплементираат Фондацијата за локален и развој на информатички технологии – Гевгелија, во партнерство со Американското земјоделско училиште од Солун, Грција и Мрежата за рурален развој на РСМ од Скопје.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *