Политика на приватност

Ние ја почитуваме вашата приватност и сме посветени на заштита на лични информации што може да ни ги обезбедите преку веб-страната. Ја усвоивме оваа политика за приватност за да објасниме кои информации може да се соберат на нашата веб-страна, како ги користиме овие информации и под кои околности можеме да ги откриеме информациите на трети лица.

Оваа Политика за приватност се однесува само на информациите што ги собираме преку Веб-страната и не се однесуваат на информации од други извори. Оваа Политика за приватност, заедно со Условите поставени на нашата веб-страна, ги утврдуваат општите правила и политики кои ја регулираат вашата употреба на нашата веб-страна. Во зависност од вашите активности при посета на нашата веб-страна, можеби ќе треба да се согласите со дополнителни услови.

Интернет посетители

Како и повеќето веб-страни, Нова12 собира информации кои не се лични за идентификација, како што обично ви овозможуваат веб прелистувачите и серверите, како што се типот на прелистувач, изборот на јазик, местото за референца и датумот и времето на секое барање за посетител. Целта на Нова12 за собирање на информации кои не се лични за идентификација е подобро да се разбере како посетителите на Нова12 ја користат веб-страната. Повремено, Нова12 може да објави податоци кои не се лични за идентификација, на пример, со објавување на извештај за трендовите во користењето на нејзината веб-страна.

Нова12, исто така, собира лични информации за идентификација како адреси на Интернет протокол (IP) за најавени корисници и за корисниците кои оставаат коментари на блог постови на https://tvnova12.mk/. Нова12 само открива најавени кориснички IP адреси под истите околности што ги користи и открива лични информации за идентификација како што е опишано подолу.

Собирање на лични податоци за идентификување

Одредени посетители избираат да комуницираат на начин кој бара од Нова12 да собере лични информации за идентификација. На пример, ние бараме од посетителите кои се пријавуваат за новости на https://tvnova12.mk/ за да обезбедат корисничко име и адреса за е-пошта.

Безбедност

Безбедноста на Вашите лични информации е важна за нас, но запомнете дека ниту еден метод за пренос на податоци преку Интернет, ниту методот за електронско складирање е 100% сигурен. Додека ние се стремиме да ги користиме комерцијално прифатливите средства за заштита на вашите лични информации, не можеме да ја гарантираме нејзината апсолутна сигурност.

Реклами

Рекламите што се појавуваат на нашата веб-страна може да бидат доставени до корисниците од партнери за рекламирање, кои можат да поставуваат колачиња. Овие колачиња овозможуваат рекламниот сервер да го препознава вашиот компјутер секој пат кога ќе ви испрати онлајн реклама за компилација на информации за вас или за другите кои го користат вашиот компјутер. Оваа информација им овозможува на рекламните мрежи, меѓу другото, да испорачуваат насочени реклами за кои сметаат дека ќе бидат од најголем интерес за вас. Оваа Политика за приватност опфаќа употреба на колачиња од Нова12 и не ја покрива употребата на колачиња од страна на било кој рекламен партнер.

Линкови до надворешни страници

Нашата услуга може да содржи линкови до надворешни страници кои не се управувани од нас. Ако кликнете на линк од трета страна, ќе бидете упатени до веб-страната на третата страна. Ве советуваме да ја прегледате Политиката за приватност и условите на секоја веб-локација што ја посетувате.

Ние немаме никаква контрола и не преземаме никаква одговорност за содржината, политиките за приватност или практиките на која било трети страни, производи или услуги.

Google AdWords за ремаркетинг

Https://tvnova12.mk/ ги користи услугите за ремаркетинг за рекламирање на веб-страници на трети страни (вклучувајќи го и Google) на претходните посетители на нашата веб-страна. Тоа би можело да значи дека ние рекламирање на претходни посетители кои не ја завршиле активноста на нашата страна, на пример користејќи го формуларот за контакт за да направите пребарување или пак за купување на одреден производ. Ова може да биде во форма на реклама на страната со резултати од пребарувањето на Google или на веб-страната во Google Display Network. Продавачите на трети лица, вклучувајќи го и Google, користат колачиња за да прикажуваат реклами врз основа на нечии претходни посети. Се разбира, сите собрани податоци ќе се користат во согласност со нашата политика за приватност и политиката на приватност на Google.

Можете да поставите параметри за тоа како Google рекламира кон вас со помош на страната Google Ad Preferences и ако сакате да можете да се откажете од рекламирање врз основа на интереси целосно со поставувања за колачиња или трајно користење на приклучок за прелистувач.

Колачиња

За да го збогатиме и усоврши вашето онлајн искуство, Нова12 користи “колачиња”, технологии и услуги што ги даваат другите за прикажување на персонализирана содржина, соодветно рекламирање и складирање на вашите преференции на вашиот компјутер.

Колаче е низа информации што веб-страната ги чува на компјутерот на посетителот и дека прелистувачот на посетителот му дава на веб-сајтот секогаш кога посетителот ќе се врати. Нова12 користи колачиња за да ни помогнат да ги идентификуваме и да ги следиме посетителите, нивната употреба на https://tvnova12.mk/ и нивните параметри за пристап до веб-страните. Посетителите на Нова12 кои не сакаат да имаат колачиња поставени на нивните компјутери, треба да ги постават своите прелистувачи да одбиваат колачиња пред да ги користат веб-страниците на Нова12 , со недостаток дека одредени карактеристики на веб-страниците на Нова12  не можат да функционираат правилно без помош на колачиња.

Продолжувајќи да се движите низ нашата веб-страна без да ги промените поставките за колачиња, со ова го признавате и се согласувате со користењето на колачиња од страна на Нова12.

Промени во политиката за приватност

Иако повеќето промени најверојатно ќе бидат мали, Нова12 може да ја менува својата Политика за приватност од време на време и во единствена дискреција на Нова12. Нова12 ги охрабрува посетителите често да ја проверуваат оваа страна за сите промени во Политиката за приватност. Вашата континуирана употреба на оваа страна по секоја промена во оваа Политика за приватност ќе претставува вашето прифаќање на таквата промена.