ТВ НОВА 12

Вести во Гевгелија и пошироко

ГЕНЕМ, ГЕВГЕЛИСКА КОМПАНИЈА ЗА БИОТЕХНОЛОГИЈА ВРАБОТУВА МЕДИЦИНСКИ ЛАБОРАНТИ

ГЕНЕМ е македонска старт-ап компанија за генетски анализи и античка ДНК. Компанијата развива најсофистицирани методи во областа на палеогенетиката, биотехнологијата и биоинформатиката. Нашата мисија е да ви помогнеме да ја откриете тајната приказна која се крие во вашите гени. Genem е развиен во ETH Цирих, Универзитетот во Шефилд, Универзитетот во Копенхаген и Руската академија на науките.Поради проширување на нашите тимови, Генем објавува оглас за вработување на лаборанти:

Нудиме одлични услови за работа, мотивирачка работна средина и можност за дообразување и напредок во кариерата.

Аплицирајте и придружете се на тимот на Генем!

Испратете го своето CV на contact@genem.science .

Изборот на најдобрите кандидати ќе биде извршен најкасно во рок од 45 дена од завршување на рокот за пријавување, а во зависност од бројот на пријавените кандидати, согласно со Членот 23 од Законот за работни односи.

Огласот трае до 14 јануари 2021.

Потребни квалификации:

– Минимум завршен средно образование, од лабораториска насока (медицински лабораториски техничар), со положен стручен испит;

– Предност имаат кандидатите со завршено високо образвание и положен стручен испит;

Дополнителни квалификации:

– Лојалност, одговорност, снаодливост;

– Стабилна личност со високи етички норми;

– Способност за индивидуална и тимска работа;

– Флексибилност, прилагодливост и истрајност;

Ние сме општествено одговорна компанија која вложува назад во заедницата, и затоа даваме предност на општествено одговорни граѓани кои ја делат истата визија.

Предност ќе имаат кандидатите кои исполнуваат еден од следните услови:

– Поседуваат соодветно работно искуство;

– Надвор од нивното образование или работно место, покажале општествена одговорност преку волонтирање и активизам (пр. волонтирање во Црвен крст, грижа за бездомни улични животни, иницирале студентско организирање, биле активни за заштита на човекови права и слободи сл.);

– За време на своето образование учествувале и добиле награди и признанија;

Бесплатно преземање е дозволено со задолжително цитирање на медиумот и хиперлинк до оригиналната содржина на tvnova12.mk.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.