Тел: +389076437227 
24 Sep, 2018
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Интервју со...

 

Бизнис

 

Емисии

Музика

Најнови вести

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next
ГЕВГЕЛИСКИ СПЕЦИЈАЛИТЕТ ОД МОДРИ ДОМАТИ - АМАН БАЈЛДН

ГЕВГЕЛИСКИ СПЕЦИЈАЛИТЕТ О…

Овој интересен специјалитет е доста познат и во гевгелиско, но и во струмичко.Некаде се вика ам...

No comments 23-09-2018

ВАСИЛ ЈАНКУЛА, ОД МАЛА ПРЕСПА, БОЛЕН ОД ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА СО ВЕЛОСИПЕД ПОМИНА 105 КМ.

ВАСИЛ ЈАНКУЛА, ОД МАЛА ПР…

„Васил Јанкула, македонец од Мала Преспа, болен од детска целебрална парализа воедно е човек со...

No comments 23-09-2018

OПШТАТА БОЛНИЦА ВО ГЕВГЕЛИЈА ЌЕ НАБАВИ УЛТРАЗВУЧЕН ЕХОГРАФ

OПШТАТА БОЛНИЦА ВО ГЕВГЕЛ…

Во петокот, во Владата на Република Македонија беа потпишани договорите за кофинансирање на про...

No comments 23-09-2018

„ТАНЕЦ„ ОД МИРАВЦИ ВО 1936 ГОДИНА НАСТАПИЛЕ ВО ЛОНДОН

„ТАНЕЦ„ ОД МИРАВЦИ ВО 19…

КУД „Танец„ од Миравци е формирано во 1932 година од страна на сопружници, српски учители во Ми...

No comments 22-09-2018

„ШТО СУМ ЈАС?„, ИЗЛОЖБА НА ЦВЕТАНКА ЈОВАНОВА

„ШТО СУМ ЈАС?„, ИЗЛОЖБА …

Вчеравечер, во Народниот театар во Гевгелија, со својата прва самостојна изложба во нашиот град...

No comments 22-09-2018

ОДБЕЛЕЖАН „ДЕНОТ БЕЗ АВТОМОБИЛИ„ ВО ГЕВГЕЛИЈА

ОДБЕЛЕЖАН „ДЕНОТ БЕЗ АВТО…

Во рамките на „Европската недела на мобилност“ во Гевгелија денеска се одржа велосипедско дефи...

No comments 22-09-2018

ПРОМЕНА НА ЛОКАЦИИ НА ТРИ ИЗБИРАЧКИ МЕСТА

ПРОМЕНА НА ЛОКАЦИИ НА ТРИ…

Општинска изборна комисија Гевгелија, надлежна за подготовка, организирање и спроведување на Р...

No comments 21-09-2018

УТРЕ БЕЗ СТРУЈА ПОВЕЌЕ УЛИЦИ ВО ГЕВГЕЛИЈА И НЕКОИ НАСЕЛЕНИ МЕСТА

УТРЕ БЕЗ СТРУЈА ПОВЕЌЕ УЛ…

ЕВН-КЕЦ Гевгелија ги извеснува корисниците дека утре, сабота, 22 септември од 7.30 до 15.30 час...

No comments 21-09-2018

КАКО ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА ГО СПАСИЛА СЕЛОТО БОГОРОДИЦА ОД ЧУМА

КАКО ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА …

На 21 септември се слави Рождество на Пресвета Богородица( Мала Богородица). Црквата го востано...

No comments 21-09-2018

ИЗЛОЖБА „БЕЗ ГРАНИЦИ„ ВО БУГАРИЈА

ИЗЛОЖБА „БЕЗ ГРАНИЦИ„ ВО …

„Без граници“ е насловена изложбата на која од вчера (20 септември) во 17:30 часот во изложбена...

No comments 21-09-2018

ГЕВГЕЛИЈА НА ТОЧАК – ДЕН БЕЗ АВТОМОБИЛИ

ГЕВГЕЛИЈА НА ТОЧАК – ДЕН …

И оваа година општина Гевгелија се приклучи во одбележувањето на „Европската недела на мобилнос...

No comments 21-09-2018

МИРИС ВО ГРАДОТ ИМА, А МОНИТОРИНГ ЌЕ ИМА - НАСКОРО

МИРИС ВО ГРАДОТ ИМА, А …

Проблемот со непријатниот мирис, кој се шири низ градот Гевгелија, особено во попладневните час...

No comments 20-09-2018

Вести

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next
ВАСИЛ ЈАНКУЛА, ОД МАЛА ПРЕСПА, БОЛЕН ОД ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА СО ВЕЛОСИПЕД ПОМИНА 105 КМ.

ВАСИЛ ЈАНКУЛА, ОД МАЛА ПР…

„Васил Јанкула, македонец од Мала Преспа, болен од детска целебрална парализа воедно е човек со...

No comments 23-09-2018

OПШТАТА БОЛНИЦА ВО ГЕВГЕЛИЈА ЌЕ НАБАВИ УЛТРАЗВУЧЕН ЕХОГРАФ

OПШТАТА БОЛНИЦА ВО ГЕВГЕЛ…

Во петокот, во Владата на Република Македонија беа потпишани договорите за кофинансирање на про...

No comments 23-09-2018

„ШТО СУМ ЈАС?„, ИЗЛОЖБА НА ЦВЕТАНКА ЈОВАНОВА

„ШТО СУМ ЈАС?„, ИЗЛОЖБА …

Вчеравечер, во Народниот театар во Гевгелија, со својата прва самостојна изложба во нашиот град...

No comments 22-09-2018

ОДБЕЛЕЖАН „ДЕНОТ БЕЗ АВТОМОБИЛИ„ ВО ГЕВГЕЛИЈА

ОДБЕЛЕЖАН „ДЕНОТ БЕЗ АВТО…

Во рамките на „Европската недела на мобилност“ во Гевгелија денеска се одржа велосипедско дефи...

No comments 22-09-2018

ПРОМЕНА НА ЛОКАЦИИ НА ТРИ ИЗБИРАЧКИ МЕСТА

ПРОМЕНА НА ЛОКАЦИИ НА ТРИ…

Општинска изборна комисија Гевгелија, надлежна за подготовка, организирање и спроведување на Р...

No comments 21-09-2018

УТРЕ БЕЗ СТРУЈА ПОВЕЌЕ УЛИЦИ ВО ГЕВГЕЛИЈА И НЕКОИ НАСЕЛЕНИ МЕСТА

УТРЕ БЕЗ СТРУЈА ПОВЕЌЕ УЛ…

ЕВН-КЕЦ Гевгелија ги извеснува корисниците дека утре, сабота, 22 септември од 7.30 до 15.30 час...

No comments 21-09-2018

ИЗЛОЖБА „БЕЗ ГРАНИЦИ„ ВО БУГАРИЈА

ИЗЛОЖБА „БЕЗ ГРАНИЦИ„ ВО …

„Без граници“ е насловена изложбата на која од вчера (20 септември) во 17:30 часот во изложбена...

No comments 21-09-2018

ГЕВГЕЛИЈА НА ТОЧАК – ДЕН БЕЗ АВТОМОБИЛИ

ГЕВГЕЛИЈА НА ТОЧАК – ДЕН …

И оваа година општина Гевгелија се приклучи во одбележувањето на „Европската недела на мобилнос...

No comments 21-09-2018

МИРИС ВО ГРАДОТ ИМА, А МОНИТОРИНГ ЌЕ ИМА - НАСКОРО

МИРИС ВО ГРАДОТ ИМА, А …

Проблемот со непријатниот мирис, кој се шири низ градот Гевгелија, особено во попладневните час...

No comments 20-09-2018

„ЗЛАТЕН ЛИСТ„ ЗА АВТОРКАТА ГОРДАНА ХАЏИ НИКОЛОВА МАЛАШЕВ

„ЗЛАТЕН ЛИСТ„ ЗА АВТОРКА…

Во рамките на ликовниот проект "Жената како модел во ликовната уметност" на кој оваа година ќе ...

No comments 20-09-2018

ВОЗАЧИ ОД ГЕВГЕЛИЈА , ПОЧИТУВАЈТЕ ГИ ОВИЕ ЗЛАТНИ ПРАВИЛА

ВОЗАЧИ ОД ГЕВГЕЛИЈА , ПОЧ…

19 септември е Европски ден без жртви во сообраќајот. Мотото на овогодишната кампања е „Нама...

No comments 19-09-2018

РЕГИОНАЛНА МАНИФЕСТАЦИЈА ПЕНЗИОНЕРИТЕ ПЕАТ 2018

РЕГИОНАЛНА МАНИФЕСТАЦИЈА …

Најтоплиот македонски град, не само по климата, туку и по гостопримливоста и срдечноста, Гевгел...

No comments 18-09-2018

ОРЦЕ ИЗДУШНОВ - ЧОВЕК И МУЗИЧАР СО ГОЛЕМО СРЦЕ

ОРЦЕ ИЗДУШНОВ - ЧОВЕК И М…

Денес, по повод ненадејната смрт на професорот Орце Издушнов, во Основното општинско музичко уч...

No comments 17-09-2018

ИМА ИНТЕРЕС ЗА БЕРБА НА ШУМСКИ ПЛОДОВИ НА КОЖУФ

ИМА ИНТЕРЕС ЗА БЕРБА НА …

Оваа година задоволни сме од интересот за добивање на дозвола за берба на шумските плодови на п...

No comments 17-09-2018

САЕМ НА КНИГАТА ВО ГЕВГЕЛИЈА

САЕМ НА КНИГАТА ВО ГЕВГЕЛ…

ЈОУ Библиотека "Гоце Делчев" - Гевгелија од денес, 17.09(понеделник) до 22.09(сабота) , органи...

No comments 17-09-2018

„ПОДАВАМЕ РАЦЕ ЗАЕДНО СПЛОТЕНИ ВО ЕДНО ОПШТЕСТВО ЗА СИТЕ„

„ПОДАВАМЕ РАЦЕ ЗАЕДНО СПЛ…

Интересна манифестација се одржа вчеравечер во центарот на Гевгелија. Под мотото „Подаваме раце...

No comments 16-09-2018

ЛЕТНИКОВЕЦ ВО ГЕВГЕЛИЈА, ЗА ДРУЖЕЊЕ И РЕКРЕАЦИЈА НА ГРАЃАНИТЕ

ЛЕТНИКОВЕЦ ВО ГЕВГЕЛИЈА, …

Трговското друштво за производство на пиво, вода и безалкохолни пијалоци „Пивара-Скопје“ поста...

No comments 16-09-2018

Е-ДАНОЧНАТА ПРИЈАВА ГИ ВОЗБУДИ ПЕНЗИОНЕРИТЕ

Е-ДАНОЧНАТА ПРИЈАВА ГИ ВО…

Е-даночната пријава е ново предлог решение на Управата за јавни приходи. Доколку биде прифатено...

No comments 16-09-2018

ГЕВГЕЛИЈА ГО ОДБЕЛЕЖА СВЕТСКИОТ ДЕН НА ЧИСТЕЊЕ

ГЕВГЕЛИЈА ГО ОДБЕЛЕЖА СВЕ…

По повод 15 септември, Светскиот ден на чистење, Општина Гевгелија денеска од 9.00 до 11.00 час...

No comments 15-09-2018

„ШТАФЕТА НА ЕДНАКВОСТА„ ВО ВАЛАНДОВО

„ШТАФЕТА НА ЕДНАКВОСТА„ В…

Здружението за помош и поддршка на лица со даунов синдром ,аутизам ,церебрална парализа и други...

No comments 14-09-2018

КНИЖЕВНИ НАСТАПИ НА СТЕФАН МАРКОВСКИ ВО САН СЕБАСТИЈАН

КНИЖЕВНИ НАСТАПИ НА СТЕФА…

Настапите на Марковски се оддржаа на 10 и 13 септември во библиотеката Сан Херонимо во Сан Себа...

No comments 14-09-2018

ИЗЛОЖБА НА ЦВЕТАНКА ЈОВАНОВА, „ШТО СУМ ЈАС„

ИЗЛОЖБА НА ЦВЕТАНКА ЈОВАН…

Во организација на Пионерскиот дом, а како дел од програмата за култура на општина Гевгелија, н...

No comments 14-09-2018

РОЗИТА АНДОНОВА:СЕКОЈ ТРЕБА ДА ВОДИ ГРИЖИ ЗА СВОЕТО ПСИХОЛОШКО ЗДРАВЈЕ

РОЗИТА АНДОНОВА:СЕКОЈ ТРЕ…

Од февруари месец во Гевгелија постои Група за личен раст и развој, која ја води психологот Роз...

No comments 13-09-2018

ХОЛАНДСКА ДОНАЦИЈА ЗА ООУ…

Деновиве, ООУ „Владо Кантарџиев„ со посредство на општина Гевгелија,доби донација од Кралството...

No comments 11-09-2018

Спорт

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next
АКТИВНИ РАКОМЕТНИ ВЕТЕРАНКИ НА ЖРК „ЈУГ„ ГЕВГЕЛИЈА

АКТИВНИ РАКОМЕТНИ ВЕТЕРАН…

Ветеранките на ЖРК „ЈУГ„ од нашиот град, неуморно тренираат и учествуваат на голем број пријате...

No comments 14-09-2018

РАКОМЕТАРИТЕ НА „ПАРТИЗАН„ ПОДГОТВЕНИ ДА СЕ БОРАТ ЗА ПЛЕЈ ОФ

РАКОМЕТАРИТЕ НА „ПАРТИЗАН…

Наредниот викенд започнува новата сезона во македонската Прва ракометна машка лига. По тој пово...

No comments 13-09-2018

ЖРК „ГЕВГЕЛИЈА„ СЕ НАДЕВА НА ПЛАСМАН МЕЃУ ПРВИТЕ ПЕТ ВО СУПЕР ЛИГАТА

ЖРК „ГЕВГЕЛИЈА„ СЕ НАДЕВА…

Пред почетокот на натпреварувачката сезона 2018/2019 во Супер ракометната лига за жени , разгов...

No comments 06-09-2018

„БАДУ 3Х3„ и „КАНТИНА„ ПОБЕДНИЦИ НА 3Х3 ГЕВГЕЛИЈА 2018.

„БАДУ 3Х3„ и „КАНТИНА„ ПО…

Викендов, беше вистински празник на баскетот во Гевгелија. Во центарот на Гевгелија, на специја...

No comments 27-08-2018

БАСКЕТЏИИТЕ ОД 3х3 ДВА ДЕНА ВО ГЕВГЕЛИЈА

БАСКЕТЏИИТЕ ОД 3х3 ДВА ДЕ…

Карванот на баскетџии 3x3 од Македонија денеска и утре престојува во центарот на Гевгелија каде...

No comments 25-08-2018

БАСКЕТ КАРАВАНОТ 3Х3 ВО ГЕВГЕЛИЈА!

БАСКЕТ КАРАВАНОТ 3Х3 ВО Г…

Од 25 август во 17 часот па до 26 август до 23 часот , (сабота и недела), караванот на баскетџи...

No comments 24-08-2018

„ОТВОРЕНИ ЗАБАВНИ ФУДБАЛСКИ ШКОЛИ„ ВО ГЕВГЕЛИЈА

„ОТВОРЕНИ ЗАБАВНИ ФУДБАЛС…

Во периодот од 31.08.2018 – 01.09.2018 во Гевгелија ќе биде одржана традиционалната спортска ма...

No comments 20-08-2018

ФК „КОЖУФ„ ГОСТУВА ВО КАВАДАРЦИ НА СТАРТОТ НА НОВАТА СЕЗОНА

ФК „КОЖУФ„ ГОСТУВА ВО КАВ…

Денес, сабота, 18 август 2018 година започнува есенската сезона од Втората македонска фудбалска...

No comments 18-08-2018

РОБЕРТ БРАУН КАКО ЗАМЕНА ЗА БЕНЏАМИН ВО ЕКИПАТА НА КК„БЛОКОТЕХНА„

РОБЕРТ БРАУН КАКО ЗАМЕНА …

По продолжувањето на договорот со Данило Мијатовиќ, искусниот крилен играч кој беше најефикасен...

No comments 13-08-2018

РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ЗАПАДНАТА ТРИБИНА НА ГРАДСКИОТ СТАДИОН

РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ЗАПАДНА…

Деновиве, со средства од донатори, започна изградбата на оштетениот зид на западната трибина на...

No comments 10-08-2018

ФК „КОЖУФ„ НЕ МОЖЕШЕ ДА ДОБИЕ ПОТЕЖОК ПРОТИВНИК ВО КУПОТ

ФК „КОЖУФ„ НЕ МОЖЕШЕ ДА Д…

Во првото коло од Купот на Македонија во фудбал, екипата на ФК „Кожуф„ ќе игра со актуелниот ос...

No comments 08-08-2018

РК „ПАРТИЗАН„ ГИ ЗАПОЧНА ПОДГОТОВКИТЕ

РК „ПАРТИЗАН„ ГИ ЗАПОЧНА …

Ракометниот клуб Партизан ги започна тренинзите и подготовките на сениорскиот тим за натпревару...

No comments 08-08-2018

Гевгелија за почетници

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next
„ТАНЕЦ„ ОД МИРАВЦИ ВО 1936 ГОДИНА НАСТАПИЛЕ ВО ЛОНДОН

„ТАНЕЦ„ ОД МИРАВЦИ ВО 19…

КУД „Танец„ од Миравци е формирано во 1932 година од страна на сопружници, српски учители во Ми...

No comments 22-09-2018

КАКО ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА ГО СПАСИЛА СЕЛОТО БОГОРОДИЦА ОД ЧУМА

КАКО ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА …

На 21 септември се слави Рождество на Пресвета Богородица( Мала Богородица). Црквата го востано...

No comments 21-09-2018

ГЕВГЕЛИСКИОТ „АМАМ„- ОД БАЊА, ПРЕКУ БИФЕ ДО УМЕТНИЧКА ГАЛЕРИЈА

ГЕВГЕЛИСКИОТ „АМАМ„- ОД Б…

„Амамот“ (турска бања) во Гевгелија се наоѓа во центарот на градот, северно од градскиот пазар...

No comments 18-09-2018

ЛЕОНИД ЈАНКОВ – ГЕВГЕЛИСКА ЛЕГЕНДА

ЛЕОНИД ЈАНКОВ – ГЕВГЕЛИСК…

На денешен ден, 2 септември 1905 година во нерамна борба со турскиот аскер во месноста „Ѓуров д...

No comments 02-09-2018

ЗАФИР Т. ХАЏИМИТРОВ – НЕГОВИТЕ СЛИКИ СЕ ТИВКИ РАСКАЗИ ВО БОЈА

ЗАФИР Т. ХАЏИМИТРОВ – НЕГ…

Зафир Т. Хаџимитров (1926 – 2002) е доајен на македонското сликарство, најрафинираниот ликовен ...

No comments 31-08-2018

БОШКО БОЗАЏИЕВСКИ – ЛЕТОТ НА ЕДЕН АНГЕЛ

БОШКО БОЗАЏИЕВСКИ – ЛЕТОТ…

Бошко Бозаџиевски е роден на 25 март 1981 г., во Гевгелија. Средното училиште го завршил во ги...

No comments 24-08-2018

НАЈСТАРИОТ ПОЛСКИ БРЕСТ ВО МАКЕДОНИЈА Е ВО НЕГОРЦИ

НАЈСТАРИОТ ПОЛСКИ БРЕСТ В…

Околу шест километри од Гевгелија се наоѓа населеното место Негорци.Селото е рамничарско, смест...

No comments 19-08-2018

НЕОБИЧНА ОДИСЕЈА НА СЛИКАТА НА ГЕВГЕЛИЈА НА БОРИС ПЕТРОВ

НЕОБИЧНА ОДИСЕЈА НА СЛИКА…

Гевгелија од дамнини била овековечена на многу сликарски платна од многу уметници. Најчесто на ...

No comments 15-08-2018

ПЛАНИНАТА КОЖУФ ЈА КРИЕ ЛЕГЕНДАТА ЗА РУДНИКОТ АЛШАР

ПЛАНИНАТА КОЖУФ ЈА КРИЕ Л…

Македонија како држава е полна со мистерии и легенди . Планината Кожув е едно од местата во кои...

No comments 14-08-2018

ИЛИЈА КАРАЈАНОВ - НА ПАТЕКИТЕ КАЈШТО НЕ ДИШЕ ЉУБОВТА, ИСЧЕЗНУВА СОНОТ

ИЛИЈА КАРАЈАНОВ - НА ПАТЕ…

Гевгелија отсекогаш имала богато литературно творештво на плеада литературни творци, кои остави...

No comments 12-08-2018

ПРВИТЕ ПАЛМИ ВО ГЕВГЕЛИЈА СЕ ДОНЕСЕНИ ОД ПУЛА ВО 1972 ГОДИНА

ПРВИТЕ ПАЛМИ ВО ГЕВГЕЛИЈА…

Додека гледате како гевгелиските „палми ги нишаат своите листови„, како што се вели во една дал...

No comments 05-08-2018

НАЈПОЗНАТАТА КУЌА ВО ГЕВГЕЛИЈА Е ИЗГРАДЕНА ОД МАЈСТОР ОД ГАРИ ЗА МУЛАЛИЈА-ЕФЕНДИ

НАЈПОЗНАТАТА КУЌА ВО ГЕВГ…

Најпознатата куќа изградена во "европски стил " во Гевгелија, во која денес се наоѓа градската ...

No comments 01-08-2018

Бизнис

 • 1
 • 2
Prev Next
„ВИПРО„ И „ВИТОРИА„ ОД ГЕВГЕЛИЈА НА ПРЕХРАМБЕН САЕМ ВО МОСКВА

„ВИПРО„ И „ВИТОРИА„ ОД ГЕ…

Република Македонија со Национален штанд се претставува на најголемиот прехрамбен саем во Југои...

No comments 17-09-2018

ОТВОРЕН ПОГОН НА ГРЧКАТА ФИРМА „СТАР ФРЕШ„ ВО ГЕВГЕЛИЈА

ОТВОРЕН ПОГОН НА ГРЧКАТА …

Од неодамна, семејството на малите и средни претпријатија, кои се отвораат од страна на грчки д...

No comments 09-08-2018

СЕКОЈ ОД НАС ЌЕ МОЖЕ ДА ПРОИЗВЕДУВА И ДА ПРОДАВА СТРУЈА

СЕКОЈ ОД НАС ЌЕ МОЖЕ ДА П…

Со новиот закон за енергетика, македонските домаќинства можат да произведуваат електрична енерг...

No comments 07-08-2018

10 ИНОВАЦИИ КОИ ЌЕ ЈА ИЗМЕНАТ СВЕТСКАТА ЕКОНОМИЈА

10 ИНОВАЦИИ КОИ ЌЕ ЈА ИЗМ…

Иновациите се двигателот на светската економија, и не може да бидеме попродуктивни без новите т...

No comments 04-08-2018

„ЕНДОМАК„ СЕ РЕБРЕНДИРА ВО „ ENDOMAK DENTAL GROUP„

„ЕНДОМАК„ СЕ РЕБРЕНДИРА В…

Уште од самиот свој почеток, со отворањето на првата стоматолошка ординација во Струмица, во 19...

No comments 27-07-2018

ТУРИЗМОТ ВО ОПШТИНА ГЕВГЕЛИЈА Е ВО ПОСТОЈАН ПОРАСТ

ТУРИЗМОТ ВО ОПШТИНА ГЕВГЕ…

Тони Павловски, дипломиран менаџер по туризам и хотелско ресторанско работење, во колумната за ...

No comments 24-07-2018

ВИКТОР ПЕТКОВ: „ВИПРО„ ПОДГОТВЕНО ЈА ДОЧЕКУВА НОВАТА СЕЗОНА

ВИКТОР ПЕТКОВ: „ВИПРО„ ПО…

Еден од главните подсектори во прехранбената индустрија во Македонија, и важен сегмент од агрои...

No comments 12-07-2018

ТРЕТИНА ОД ГОДИНАТА РАБОТИМЕ ЗА ДРЖАВАТА

ТРЕТИНА ОД ГОДИНАТА РАБОТ…

Од 365 дена во годината, дури во 117 работиме само за да си ги платиме давачките кон државата б...

No comments 12-07-2018

НОВИ ЧЛЕНОВИ ВО УО НА ДОВЕРИТЕЛИ ВО СКИ-ЦЕНТАР КОЖУФ

НОВИ ЧЛЕНОВИ ВО УО НА Д…

Како што пишува порталот „Фактор„, Собранието на доверители Ски-центарот Кожуф донесе одлука со...

No comments 12-07-2018

ПРОДАДЕНИ СЕ ОСУМ ГРАДЕЖНИ ПАРЦЕЛИ НА ЈАВНО НАДДАВАЊЕ

ПРОДАДЕНИ СЕ ОСУМ ГРАДЕЖ…

Општина Гевгелија на електронско јавно наддавање продаде осум од понудените десет градежни парц...

No comments 12-07-2018

Забава

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next
ГЕВГЕЛИСКИ СПЕЦИЈАЛИТЕТ ОД МОДРИ ДОМАТИ - АМАН БАЈЛДН

ГЕВГЕЛИСКИ СПЕЦИЈАЛИТЕТ О…

Овој интересен специјалитет е доста познат и во гевгелиско, но и во струмичко.Некаде се вика ам...

No comments 23-09-2018

„ИСЦЕЛИТЕЛ“ КАНДИДАТ НА МАКЕДОНИЈА ЗА „ОСКАР„ 2019

„ИСЦЕЛИТЕЛ“ КАНДИДАТ НА …

Комисијата за избор на македонски кандидат за наградата “Оскар„ за најдобар филм од неанглиско...

No comments 19-09-2018

ЕМИНЕМ ГИ „УНИШТИ„ И АББ…

Во новиот албум, Еминем нема милост кон никого, а и Доналд Трамп се најде себеси меѓу неговите ...

No comments 10-09-2018

И НАУКАТА ДОКАЖА:ФРЕДИ МЕРКЈУРИ Е НАЈДОБАР

И НАУКАТА ДОКАЖА:ФРЕДИ МЕ…

Фреди Меркјури , кој е роден на денешен ден 1946 година во Занзибар, а почина во 1991., по комп...

No comments 05-09-2018

„G-NOTES„ ЌЕ НАСТАПАТ НА „ОХРИД - ФЕСТ 2018„

„G-NOTES„ ЌЕ НАСТАПАТ НА …

На 25-от, јубилеен меѓународен фестивал „Охрид фест- Охридски трубадури„. На Поп вечерта, по вт...

No comments 04-09-2018

„РАСПЕАНИ ГЕВГЕЛИЧАНИ„ ОСВОИЈА ПРВО МЕСТО НА ФЕСТИВАЛ ВО ЌУСТЕНДИЛ

„РАСПЕАНИ ГЕВГЕЛИЧАНИ„ О…

На 1 и 2 септември 2018 година, во Големата сала на читалиштето "Братство 1869" во Ќустендил, Р...

No comments 03-09-2018

НАЈГОЛЕМИТЕ ХИТОВИ НА „ТHE EAGLES„ НАЈДОБРО ПРОДАВАН АЛБУМ НА СИТЕ ВРЕМИЊА

НАЈГОЛЕМИТЕ ХИТОВИ НА „ТH…

"Најголемите хитови на „EAGLES„ 1971-1975 година го надминаа "Thriller" на Мајкл Џексон како на...

No comments 21-08-2018

„АЈ НА КАФЕ„,АПЛИКАЦИЈА ЗА ЗАДОВОЛНИ ГОСТИ И КЕЛНЕРИ

„АЈ НА КАФЕ„,АПЛИКАЦИЈА З…

Сигурно често ви се случува да седнете во кафуле или lounge бар и заборават да ве услужат,да ви...

No comments 19-08-2018

„МОЗАИК ФЕСТИВАЛ – КУЛТУРНА АРТИКУЛАЦИЈА.

„МОЗАИК ФЕСТИВАЛ – КУЛТУР…

Од денес до недела во Гевгелија ќе се случува „Мозаик фестивал-културна артикулација. Денес, пе...

No comments 17-08-2018

АКИ РАХИМОВСКИ СЕ ВРАЌА НА КОНЦЕРТИТЕ ВО ОКТОМВРИ

АКИ РАХИМОВСКИ СЕ ВРАЌА Н…

После пет месеци заздравување од малиот мозочен удар, вокалистот на „Парни ваљак“, Аки Рахимовс...

No comments 17-08-2018

ГИТАРИЈАДА „100ЈАКОВО ФЕСТ„

ГИТАРИЈАДА „100ЈАКОВО ФЕС…

На 18-ти и 19-ти август (сабота и недела), 2018 година, во Стојаково, „центарот на Македонија„,...

No comments 15-08-2018

ОТВОРЕН ЗА ПОСЕТА „АШРАМОТ„ КАДЕ „БИТЛСИ„ ГИ СОЗДАЛЕ ПЕСНИТЕ ЗА БЕЛИОТ АЛБУМ„“

ОТВОРЕН ЗА ПОСЕТА „АШРАМО…

Индискиот ашрам,манастирот во подножјето на Хималаите, каде што легендарниот бенд „Битлси“ ги с...

No comments 15-08-2018

 

РЕКЛАМИРАЈ СЕ НА ТВ НОВА 12 ГЕВГЕЛИЈА
Контактирајте не!