ТВ НОВА 12

Вести во Гевгелија и пошироко

ДОДЕЛЕНИ НАГРАДИТЕ НА ПОБЕДНИЦИТЕ НА НОВОГОДИШНАТА ВИРТУЕЛНА ТРКА НА АК „7-МИ НОЕМВРИ“

Вчера беа доделени симболичните награди на најдобрите поединци во женска и машка конкуренција за Втората новогодишна виртуелна трка на 5 километри. Новогодишни пакетчиња добија  Валентина Узунова – 24:24 – прво место,  Магдалена Јованова – 31:52 – второ место и Александра Крајчева – 33:13 – трето место, кај жените и  Ристо Чалков – 19:42 – прво место, Никола Ковачев – 21:49 – второ место и Петар Лешев – 24:06 – трето место, во машка конкуренција.

 Според правилата, трката започна после полноќ, на 31 декември, 2021 година, а заврши на 1 јануари, 2022 година, пред полноќ. На оваа втора по ред, виртуелна трка по повод Новата година, учество земаа 15 атлетичари, членови на АК „7 Ноември“.

Ова се резултатите на сите учесници:
             

Резултати жени: Валентина Узунова – 24:24 – прво место,  Магдалена Јованова – 31:52 – второ место и Александра Крајчева – 33:13 и   4. Русимка Динева – 37:30

Резултати мажи: 1. Ристо Чалков – 19:42 – прво место 2. Никола Ковачев – 21:49 – второ место 3. Петар Лешев – 24:06 – трето место 4. Марјан Ризов – 24:24 5. Дарко Прошевски – 25:32 6. Трајче Арџанлиев – 25:32 7. Драган Ристов – 25:33 8. Александар Југовски 9. Атанас Трајков – 26:56 10. Игор Коцевски – 27:40 11. Јордан Јовановски – DNS 12. Мартин Итов – DNS 13. Горан Јованов – DNS 14. Иван Мичов – DNS 15. Ангел Делиќ – DNS

Бесплатно преземање е дозволено со задолжително цитирање на медиумот и хиперлинк до оригиналната содржина на tvnova12.mk.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.