ТВ НОВА 12

Вести во Гевгелија и пошироко

ТВ НОВА 12 ДОБИ ПРИЗНАНИЕ ОД АК „7-МИ НОЕМВРИ“

Вчера, по едно рекреативно трчање по убавото време, некаде на почетокот на улицата „Коле Неделковски“ се сретнавме, намерно, се разбира, со претседателот на клубот, Игор Коцевски. Игор, во име на Атлетскиот клуб и додели признание и медал на ТВ Нова 12 за досегашната успешна соработка, како и за следењето на подготовките и одвивањето на Првата улична трка „November run“ која се одржа по повод Општинскиот празник.
Оваа трка од сите љубители на трчањето во Македонија доби неподелени признанија за одличната организација и со учество на околу 600 атлетичари и рекреативци од Македонија и Балканот на двете трки, на 5 километри и на 10 километри, трка која беше бодувана и за Државното првенство на Македонија на оваа дистанца
Благодариме на вниманието, ТВ Нова 12 и натаму медиумски ќе ги следи сите оние настани на кои ќе учествуваататлетичарите на АК „7-Ми Ноември“, а очекуваме оваа трка да биде во наредните години една од најатрактивните трки не само во Македонија туку и во регионот.
Поздрав до сите членови на АК „7-ми Ноември“, бидете ни со добро здравје, лесни нозе и уште многу добри резултати на трките кои ви престојат.
 
 
 
 
 
 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *