ТВ НОВА 12

Вести во Гевгелија и пошироко

ОД 21 ЧАСОТ НА ВЕБ ТЕЛЕВИЗИЈАТА НА TVNOVA12.MK ЌЕ ЈА СЛЕДИТЕ СНИМКАТА НА ДЕНЕШНАТА, ТРЕТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ГЕВГЕЛИЈА!

Денеска, Советот на Општина Гевгелија, на својата трета седница расправаше за Нацрт-Буџетот на Општина Гевгелија во 2022 година, двете Буџетски програми – за уредување на градежно земјиште и за реконструкција, изградба и изведба на општински улици и патишта. Исто така, советниците расправаа и за Финансискиот извештај на ЈПКД „Комуналец“ во изминатото деветмесечје. На оваа седница на Советот на Општина Гевгелија, на дневен ред се најдоа и разрешувањата на досегашните членови поради истечениот мандат и именувања на нови членови во Училишните одбори, како и во Управните одбори во Јавното комунално претпријатие и во локалните Јавни установи.
Снимката на целата седница ќе може да ја проследите на нашата веб телевизија ТВ Нова 12, на веб порталот tvnova12.mk.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Бесплатно преземање е дозволено со задолжително цитирање на медиумот и хиперлинк до оригиналната содржина на tvnova12.mk.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.