ТВ НОВА 12

Вести во Гевгелија и пошироко

НОВОГОДИШНА ИЗЛОЖБА НА ДЕТСКАТА ЛИКОВНА РАБОТИЛНИЦА ПРИ ПИОНЕРСКИОТ ДОМ ГЕВГЕЛИЈА

Вчера во Малата сала на Пионерскиот дом, беше отворена
Новогодишната изложба на Детската работилница при Пионерскиот дом- Гевгелија. На изложбата се претставија ликовни дела на 24 млади ликовни сликари од Гевгелија, под
менторство на нивната професорка, Мирјана Крстева Масети, насликани во најразлични ликовни техники.
– На оваа изложба се застапени детски цртежи од различни возрасти создадени во различни сликарски техники, се со акцент на базично запознавање и совладување на ликовните елементи и
принципи. Застапен е акварелот, температа, колажот, гвашот и неколку експериментални техники имајќи ја предвид возраста на учесниците во изложбата, вели гевгелиската уметница Масети,

Инаку, Ликовната работилница при Пионерскиот дом Гевгелија активно работи од декември 2015 годинапод менторство на м-р Мирјана Крстева Массетти. Во текот на нејзиното работење забележуваме континуитет во работата што резултира со финални изложби на крајот од годишните квартали.

Бесплатно преземање е дозволено со задолжително цитирање на медиумот и хиперлинк до оригиналната содржина на tvnova12.mk.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.