ТВ НОВА 12

Вести во Гевгелија и пошироко

НОВОГОДИШНА ИЗЛОЖБА НА ДЕТСКАТА ЛИКОВНА РАБОТИЛНИЦА ВО ПИОНЕРСКИОТ ДОМ ГЕВГЕЛИЈА

Утре,четврток, 23 декемвти во 18,30 часот ќе биде отворена изложба на ликовната работилница при Пионерскиот дом во Гевгелија.

Ликовната работилница при Пионерскиот дом Гевгелија активно работи од декември 2015 годинапод менторство на м-р Мирјана Крстева Массетти. Во текот на нејзиното работење забележуваме континуитет во работата што резултира со финални изложби на крајот од годишните квартали.

 На оваа изложба се застапени детски цртежи од различни возрасти создадени во различни сликарски техники, се со акцент на базично запознавање и совладување на ликовните елементи и принципи. Застапен е акварелот, температа, колажот, гвашот и неколку експериментални техники имајќи предвид возраста на учесниците во изложбата.

Бесплатно преземање е дозволено со задолжително цитирање на медиумот и хиперлинк до оригиналната содржина на tvnova12.mk.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.