ТВ НОВА 12

Вести во Гевгелија и пошироко

ДЕНЕС Е ПРВИОТ ДЕН НА ЗИМАТА

ДЕНЕС Е ПРВИОТ ДЕН НА ЗИМАТА.

А „КОЖУФ“ Е НАЈУБАВ ТОКМУ ВО ЗИМА КАКО ДА КАЖУВА ОВАА ФОТОГРАФИЈА НА ДИМИТАР НОВАКОВ. Точно во 16 часот и 59 минути, денес, вторник, 21 декември 2021 година ни доаѓа зимата. Таа, зимата, ќе „владее“ на овие простори точно 89 дена, односно до 20-ти март 2022 година., Денес ќе биде воедно и најкраткиот ден во годината, но и најдолгата ноќ во годината. По зимската краткоденица, деновите ќе станат подолги, а ноќите пократки.

Според метеоролошките критериуми, зимата започна на 1 декември 2021 година и ќе трае до 28 февруари 2022 година, а според климатолошките критериуми – од 24 ноември 2021 година до 9 март 2022 година.

Бесплатно преземање е дозволено со задолжително цитирање на медиумот и хиперлинк до оригиналната содржина на tvnova12.mk.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.