ТВ НОВА 12

Вести во Гевгелија и пошироко

„СВЕТИ НИКОЛА ДАРУВА, СВЕТИ НИКОЛА ПОДАРУВА“

традицијата на организирање на хуманитарниот базар, со што се потврдува нивната улога и придонес во Православниот живот во општина Гевгелија. Наоѓајќи инспирација и поттик во постарите генерации, мајки, баби и прабаби,кои цврсто ја зајакнувале својата вера, во потешки времиња со пожртвуваност и дела, како во своите фамилии така и во Православието. Се повикуваат сите кои што се во можност да земат учество и вашите подароци и посни подготовки да ги доставите во Црквата ,во сабота преку целиот ден !
За да, на ден 12 декември недела, од 10 до 16 часот, во дворот на црквата „Свети Кирил и Методиј“ биде одржан овогодишниот Хуманитарен базар: „Свети Никола дарува, Свети Никола подарува“ на кој ќе бидат изложени разни подароци и посни колачи. Дојдете и земете учество во оваа добротворна дружба ! По молитвите на свети Никола, Господ Бог да ни ги услиша сите молитви !

Бесплатно преземање е дозволено со задолжително цитирање на медиумот и хиперлинк до оригиналната содржина на tvnova12.mk.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.