ТВ НОВА 12

Вести во Гевгелија и пошироко

АНДОН САРАМАНДОВ: ВО НАЦРТ БУЏЕТОТ ЗА 2022 ГОДИНА СЕ ЗГОЛЕМЕНИ СРЕДСТВАТА ЗА СПОРТ И РЕКРЕАЦИЈА И ЗА РАЗВОЈ НА ТУРИЗМОТ ВО ОПШТИНАТА

На третата седница на Советот на Општина Гевгелија, земајќи збор за Нацрт Буџетот, градоначалникот на Општина Гевгелија, Андон Сарамандов кажа дека вака утврдениот Нацрт-буџет на Општина Гевгелија ја има развојната компонента. Покрај другите издвоени средства за програми и проекти,  тој посебно истакна  дека во Нацрт-Буџетот за наредната година се зголемени средствата во програмите за спорт и рекреација, како и за развој на туризмот во општината. Односно, предвидени се средства за изготвување проектна документација и за реконструкција на ДТВ „Партизан“, кој објект е од посебно значење за општината. Исто така, се предвидени средства за создавање на услови за поголема искористеност на компаративните предности на поднебјето и потенцијални капацитети и ресурси за развој на алтернативниот туризам.
– Со својата местоположба и природни ресурси на Гевгелија и е потребна стратегија за развој на туризмот и искористување на сите туристички потенцијали. Како и зголемување на зелените површини и спортски и рекреативни терени за дружење и рекреација, бидејќи тоа е предусловот за здрава популација. Имам конкретен план и подготвеност, со многу работа и залагање, заеднички со новоизбраниот Совет, општинската администрација и сите сограѓани да се избориме општина Гевгелија повторно да биде најперспективно место за живеење во земјава, изјави Сарамандов

Бесплатно преземање е дозволено со задолжително цитирање на медиумот и хиперлинк до оригиналната содржина на tvnova12.mk.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.