ТВ НОВА 12

Вести во Гевгелија и пошироко

КОНСТИТУИРАН НОВИОТ СОВЕТ НА ОПШТИНА ГЕВГЕЛИЈА.ПРЕТСЕДАТЕЛ НА СОВЕТОТ НЕ Е ИЗБРАН ПОРАДИ НЕМАЊЕ ПРЕДЛОГ ОД НИТУ ЕДЕН ПОЛИТИЧКИ СУБЈЕКТ КОЈ ПАРТИЦИПИРА ВО СОВЕТОТ.

Денеска, во големата сала на Народниот театар, се одржа првата(конститутивна) седница на Советот на Општина Гевгелија. На седницата, од страна на Комисијата за прашање на верификација на мандати на Советот, за чиј претседател беше избрана Слаѓана Стаменковска беа верификувани мандатите на сите 19 членови од кои е составен Советот, д-р Патрик Матх, Ѓорге Попов, д-р Елена Хаџи Николова, Надица Ристовска, Саше Стојиловски, Слаѓана Стаменковска, Златко Митров,Андријана Бегова, Сашко Проданов, Миле Атанасов, Билјана Демерџиева, Тодор Ристов, Софија Тошева Раманчева, Виктор Кралев, Елизабета Сивова Александар Пандовски, Томе Ќичуков, Саше Јанчев и д-р Петар Апостолов.
За претседател на Комисијата за прашања на избори и именувања на Советот на Општина Гевгелија беше избран Саше Стојиловски.
Изборот на Претседател на Советот на Општина Гевгелија не е избран, поради тоа што немаше предлог од ниеден политички субјект кој партиципира во Советот на Општина Гевгелија.
 
 
 
 
 
 
 
 

Бесплатно преземање е дозволено со задолжително цитирање на медиумот и хиперлинк до оригиналната содржина на tvnova12.mk.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.