ТВ НОВА 12

Вести во Гевгелија и пошироко

СОЦИЈАЛНАТА ЗГРАДА ВО ГЕВГЕЛИЈА СЕ ОЧЕКУВА ДА БИДЕ ЗАВРШЕНА ДО МАРТ 2022 ГОДИНА

Социјалната зграда со 52 стана што се гради во Гевгелија се очекува да биде завршена до март 2022 година. Станува збор за инвестиција во износ од речиси 80 милиони денари, со исклучително големо значење за социјално ранливите категории граѓани од овој град.
Зградата е дел од програмата за изградба и одржување на станови во сопственост на Република Македонија. Инвеститор на социјалните станови е АД за изградба и стопанисување со станбен и деловен простор. Изведувач на градежните работи е ДПТУГУ „Атриум“ ДОО узов-извоз Вевчани, со лиценца „А“ за изведувач на градби од прва категорија, додека надзорот при изведувањето го врши инвеститорот – АД за изградба и стопанисување со станбен и деловен простор од значење на Републиката- Подружница Струмица.
May be an image of outdoors
 
 
 
 

Бесплатно преземање е дозволено со задолжително цитирање на медиумот и хиперлинк до оригиналната содржина на tvnova12.mk.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.