ТВ НОВА 12

Вести во Гевгелија и пошироко

НИЈАГАРИНИТЕ ВОДОПАДИ ЌЕ БИДАТ ОСВЕТЛЕНИ ВО ЦРВЕНО ЖОЛТА БОЈА ВО ЧЕСТ НА 8-МИ СЕПТЕМВРИ, ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНОСТА НА МАКЕДОНИЈА

Како што информираше Обединетата македонска дијаспора, Нијагарините водопади ќе бидат осветлени во црвено жолти бои од 11:00 до 23:15 часот на 8 -ми септември, во чест на прославата на 30 -годишнината од независноста на Македонија.
Македонскиот член на ОМД и почесен конзул на Македонија, Јордан Битов, изјави: „Прикладно е водопадите на Нијагара, кои се сметаат за седмо светско чудо, да ја признаат 30 -годишнината од независноста на Македонија. Вистинската моќ, убавина и силината на водопадите се симбол за напорите што мојот татко Џон Битов и многу други луѓе ги преземаа за да обезбедат глобално признавање и независност на Македонија под мирни услови “.
„Нека убавината на Нијагарините водопади биде постојан потсетник за сите нас што направија оние пред нас за да обезбедат слободна и независна Македонија.
„Многу посебна благодарност до градоначалникот на Нијагарините водопади Џим Диодати и Одборот за илуминација што го направија ова“.
Онтарио е дом на околу 150.000 Македонциа вкупно има околу 250.000 во цела Канада.

Бесплатно преземање е дозволено со задолжително цитирање на медиумот и хиперлинк до оригиналната содржина на tvnova12.mk.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.