ТВ НОВА 12

Вести во Гевгелија и пошироко

СОВЕТНИЦИТЕ ЈА РАЗГЛЕДАА ИНИЦИЈАТИВАТА НА НАСТАВНИЦИТЕ ОД ООУ „ВЛАДО КАНТАРЏИЕВ“ И „КРСТЕ МИСИРКОВ“ ЗА ИСПЛАТА НА ПРЕКУВРЕМЕНА РАБОТА ВО ИЗМИНАТАТА УЧЕБНА ГОДИНА

На дневен ред на вчерашната 64-та седница, членовите на Советот ја разгледаа иницијативата на наставниците од ООУ „Владо Кантарџиев“- Гевгелија и ООУ „Крсте Мисирков“- Гевгелија за исплата на надоместок за прекувремена работа за учебната 2020/2021 г. Од страна на Советот е донесена препорака до 4 основните училишта од Општина Гевгелија со стручните служби да се обратат писмено до Министерството за образование и наука за утврдување на методологијата за пресметка на додатокот на плата за прекувремена работа за наставниците кои реализираа настава со физичко присуство во две смени, во време на КОВИДпандемијата.

Бесплатно преземање е дозволено со задолжително цитирање на медиумот и хиперлинк до оригиналната содржина на tvnova12.mk.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.