ТВ НОВА 12

Вести во Гевгелија и пошироко

ГЕВГЕЛИЈА МЕЃУ ПРВИТЕ ТРИ ОПШТИНИ СПОРЕД ПРОЦЕНТОТ НА ВАКЦИНИРАНИ ГРАЃАНИ ПРОТИВ КОВИД-19

Според статистиката на Министерството за здравство, Општина Гевгелија е една од трите општини со највисок процент на вакцинирани граѓани против КОВИД-19. Прворангирана е Општина Кавадарци со 43,5%, второрангирана е Општина Охрид со 42,9%, а на третото место е Општина Гевгелија со 41%. Најмал процент на вакцинирани граѓани има во: Дебар со 17,3%, Тетово со 17,1% и Кичево со најмал процент на вакцинирани граѓани 15,8%.
Инаку, преку теренската вакцинација во населените места на Општина Гевгелија и соседните општини, за кои е надлежна Општата болница- Гевгелија, до денеска се вакцинирале 613 граѓани и тоа од: Богородица; Стојаково, Селемлија, Милетково, Миравци, Давидово, Габрово, Петрово, Негорци, Кованец, Нов Дојран и Стар Дојран. Утре, 21 јули 2021, теренската вакцинација продолжува да се спроведува во Мрзенци од 08:00-10:00 часот,во Прдејци од 10:00-12:00 часот и во Смоквица од 12:00-13:00 часот.

Бесплатно преземање е дозволено со задолжително цитирање на медиумот и хиперлинк до оригиналната содржина на tvnova12.mk.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.