ТВ НОВА 12

Вести во Гевгелија и пошироко

ПРОДОЛЖЕТЕ ГО СВОЕТО ОБРАЗОВАНИЕ ВО СОУ „ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ“ ВАЛАНДОВО

Љубица Невеселова, директорка на СОУ “Гоце Делчев” Валандово ги повикува завршените деветоодделенци да го продолжат своето образование во СОУ „Гоце Делчев“ – Валандово кое во учебната 2021/22 година запишува ученици во:
Гимназиско образование – 68 ученици, 2 паралелки, 4 образовни профили, 60 поени минимум
– Земјоделско – ветеринарна струка – 34 ученици, 1 паралелка, 2 образовни профили: техничар за фитомедицина/ агротехничар, 45 поени минимум
– Машинска струка – 25 ученици, 1 паралелкa – техничар за компјутерско управување, 45 поени минимум
– Здравствена струка – 25 ученици, 1 паралелкa – дентален асистент, 70 поени минимум
Училиштето организира бесплатен превоз за сите ученици од секое населено место.
3500 ден. месечна стипендија за учениците во стручно образоавние во текот на целата учебна година, практична настава кај работодавач / фирма / ординација, современа настава, ИТ опремени училници и кабинети, богати училишни и вонучилишни активности, меѓународни проекти
Првото пријавување е на: 14, 15, 16, 17 јуни, второ пријавување е на : 23, 24, 25 јуни и третото пријавување е на 30 јуни.

Бесплатно преземање е дозволено со задолжително цитирање на медиумот и хиперлинк до оригиналната содржина на tvnova12.mk.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.