ТВ НОВА 12

Вести во Гевгелија и пошироко

ОПШТИНА ДОЈРАН НАБАВИ „БАГЕР“ НА ВОДА ЗА РАСЧИСТУВАЊЕ НА ВЕГЕТАЦИЈАТА ВО И НАДВОР ОД ЕЗЕРОТО.

Општина Дојран набави амфибија ( багер на вода ), возило кое може да се движи и на земјена и на водена површина, за собирање на пластичен и зелен отпад.за расчистување на вегетација на езерото и надвор од езерото. Набавката на возилото финансиски е овозможена од Европската Унија во рамки на Проектот Интегриран систем на управување со екосистемот на Дојранското Езеро, прекугранична соработка со Република Грција.
„Согласно Планот за управување и Годишната програма за заштита на природата на Дојранското Езеро – набавивме сувоземно-пловен багер – „Амфибија“ за собирање на пластичен и зелен отпад (бујна вегетација) во Зоната на одржливо користење на Дојранско Езеро“, информираше градоначалникот Анго Ангов.

Бесплатно преземање е дозволено со задолжително цитирање на медиумот и хиперлинк до оригиналната содржина на tvnova12.mk.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.