Тел: +389076437227 
22 Nov, 2019
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Реклами

DЈ-И ОД СОЛУНСКИОТ ФЕСТИВАЛ REWORKS НА СЕТ ВО „ДЕ ФАКТО“ ГЕВГЕЛИЈА

NON е организација од Солун, Грција, која ги поврзува минатото и сегашноста, влечејќи нишка низ елекронската музика. Базирана од поривот за фузирање на нови идеи и енергии, нивните пипци опфаќаат голем број на активности, организација на настани и фестивали, дизајн и промоција на правецот. Започнале како експеримент, на средина на '90тите, со обид да му дадат нов звук на градот. Од една миксета и мало саунд системче наменети за журче за одбрани луѓе, до широко распространета површина со по над 5000 луѓе, денсајќи со часови под отвореното небо на Универзитетот во Солун, Non Collentive се потпишува како организатор позади ултра симпатичниот и сѐ поголем Reworks Festival Thessaloniki. Andreas Athineos, Dj-от кој ќе ја има сцената на Де Факто утревечер, е еден од најредовните имиња на line up-от на фестивалот.
Read 272 times