Тел: +389076437227 
11 Dec, 2019
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Реклами

ВЕРУВАЛЕ ИЛИ НЕ - ЛУБЕНИЦА ОД 100 КГ

На традиционалното натпреварување меѓу земјоделците за производство на лубеници во Вилануева де ла Серена во Шпанија , што се поклопува со одбележувањето на Свети Апостол Бартоломеј, на 24 август, национален рекорд постави 100 килограми лубеница , објави ЕФЕ. Човекот што ја одгледа е Антонио Гонзалез Касиљас . Во исто време во Бугарија, во селото Петревени вчера и денес стотици луѓе се собираат за традиционалните денови на лубеница . И тие се домаќини на натпревари „Голема лубеница“, големи пофалби со награди и забавна програма, но многу далеку од овој рекорд.
Read 384 times