Тел: +389076437227 
13 Nov, 2019
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Реклами

ПАРТИЈА НА ПИВОТО ЌЕ УЧЕСТВУВА НА ИЗБОРИТЕ ВО АВСТРИЈА

Партијата на пивото (БПО) собра доволно потписи за престојните вонредни парламентарни избори во Австрија, со што обезбеди свое место на гласачките ливчиња. Акцијата за собирање на потребните потписи беше организирана со чести средби со граѓаните, на кои меѓудругото се делеше и бесплатно пиво низ улиците на Виена. БПО е сатиричен проект на една рок група која ги повика граѓаните да им дадат поддршка за да може и зборот „пиво“ да се најде на избирачкиот список. Се очекува на изборите да има повеќе необични акции на партиите. Меѓу останатите, еден кандидат од листата на партијата „Јецт“, ќе се обиде да ги придобие гласачите од руралните средини со плакати на кој пишува – дури и свињите би гласале за мене!
Read 170 times