Тел: +389076437227 
11 Dec, 2019
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Вести

НОВА ПЛАЖА ЗА НАРЕДНАТА ТУРИСТИЧКА СЕЗОНА ВО ДОЈРАН

Плажата е реализирана со средства од Центарот за развој на Југоисточниот плански регион обезбедени преку Бирото за регионален рамномерен развој на Министертвото за локална самоуправа. Проектот е вреден 4 милиони и 200 илјади денари, од кои 400 илјади денари се учество на општина Дојран. Она што е најважно за посетителите на Дојран е тоа што оваа плажа нема да се издава под концесија туку на неа бесплатно ќе може да се плажираат и да уживаат сите гости во летниот период кои ќе доаѓаат покрај Дојранското крајбрежје. Со отварањето на двете нови плажи на потегот од ЕЛЕМ до кафеаната ФУК ТАК, ќе се реши најгорливото прашање за време на туристичката сезона кога гостите бараа слободни простори за плажа.
Read 201 times