Тел: +389076437227 
11 Dec, 2019
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Вести

30 ГОДИНИ ОД ПАДОТ НА БЕРЛИНСКИОТ ЅИД

Денеска се одбележува 30-годишнината од падот на Берлинскиот ѕид, настан кој ги промени Германија, Европа, па и светот. Падот на Берлинскиот ѕид беше вовед во повторното обединување на Германија. Sидот ги разделувал Источна и Западна Германија точно 28 години и еден ден. Источна Германија ја започнала изградбата на ѕидот на 13 август 1961 по што многу семејства останале разделени. Железната завеса, како што се нарекуваше ѕидот, била целосно урната кон крајот на 1989, освен еден дел кој и денес стои како спомен на тоа време.
Read 153 times