Тел: +389076437227 
21 Nov, 2019
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Вести

11-ТИ ОКТОМВРИ НЕРАБОТЕН ДЕН ЗА СИТЕ ГРАЃАНИ

Министерството за труд и социјална политика соопшти дека 11-ти октомври, петок, Денот на народното востание, е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија. Ден на востанието или Ден на народното востание на македонскиот народ се празнува на 11 октомври. Востанието е против фашизмот и со тоа започнува борбата за ослободување на македонскиот народ. Тоа е важен меѓник во борбата за самобитност и самостојност на македонскиот народ.
Read 108 times