Тел: +389076437227 
21 Nov, 2019
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Вести

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ ВО ПОСЕТА НА ГЕВГЕЛИСКИТЕ АПТЕКИ

Граѓаните во секое време ја подигнуваат својата терапија и повеќе не стравуваат дека можат да останат без потребниот лек, истакна вчера министерот за здравство Венко Филипче по посетата на неколку аптеки во Гевгелија. – Граѓаните се снабдени со лекови во кој било период од месецот, потенцираше министерот . Во август почна првата фаза од укинувањето на квотите за лекови на рецепт, а на 1 октомври се укинаа квотите за лекови на рецепт во аптеките ширум целата држава. Оваа мерка е во интерес на сите пациенти и лекари, информираат од Министерството за здравство
Read 64 times