Тел: +389076437227 
22 Sep, 2019
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Вести

28-TO MOТО РЕЛИ „МАКЕДОНИЈА – НЕЗАВИСНОСТ 2019 УТРЕ ВО ГЕВГЕЛИЈА

Традицијата продолжува. Секоја година се организира овој голем настан со кој се одбежува државниот празник „8 Септември“, во организација на Мото федерацијата на Македонија. 28 по ред традиционално мото рели „Македонија независност 2019“ започна денес, 7 септември од 10.00 часот пред Триумфалната капија во Скопје. Како една од најстарите спортски манифестации, својот старт го имаше во 1991 година, како нов доказ за љубовта кон татковината од страна на моторџиите. Утре, 8 септември, моторџиите ќе поминат и низ Гевгелија, на рутата од Дојран до Охрид. Најавено е самиот финиш е да биде во Скопје, поточно во Градски парк на 9 Септември 2019 година.
Read 132 times