Тел: +389076437227 
22 Sep, 2019
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Вести

ВО ГЕВГЕЛИЈА УЧИЛИШНАТА ГОДИНА ЌЕ ПОЧНЕ УТРЕ

Првиот училишен ден во сите училишта во Гевгелија почна со предупредувачки штрајк на наставниците, но и со прифаќање на првооделенците. Во основните училишта во Гевгелија учениците кои дојдоа на настава беа известени за штрајкот од училишните управи и информирани на настава да се јават утре. Исто така, и во СОУ„Јосиф Јосифовски“ утринава сите ученици пристигнаа на настава,а меѓу нив и учениците во прва година. Сите тие беа информирани дека наставата ќе започне во текот на утрешниот ден. Во ова училиште наставата од оваа учебна година ќе се одвива во една смена, бидејќи навреме е завршена изградбата и уредувањето на 21 нова училница.
Read 214 times Last modified on Monday, 02 September 2019 13:12