Тел: +389076437227 
21 Jan, 2020
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Вести

ЗАБАВЕН КАМП НА „МИРОВНИОТ КОРПУС“ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД ООУ „КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“

Триесеттина ученици од трето до осмо одделение од ООУ „Климент Охридски“ од Миравци учествуваат на забавниот камп кој се изведува на англиски јазик, насловен како Аround the world Camp. Кампот е во организација Мировниот корпус во Македонија, и во периодот од 12 до 16 август преку различни игри, работилници, танцување и спортување ќе запознаат пет држави во светот САД, Ел Салвадор, Филипини, Шпанија и Гана, нивните карактеристики, обичаи, песни и игри.. Децата ги подучуваат петмина волонтери од Мировниот корпус во Македонија предводени од Шанел Мејерс.
Read 317 times