Тел: +389076437227 
21 Jan, 2020
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Вести

ТОПЛОТО ВРЕМЕ ЈА ЗГОЛЕМИ ПОТРОШУВАЧКАТА НА ВОДА

Во општина Гевгелија, деновиве е зголемена потрошувачката на вода. за пиење. Од ЈПКД „Комуналец велат дека со зголемувањето на температурите деновиве се бележи и зголемување на потрошувачка на водата низ водоводниот систем, особено во попладневните часови. Имено, во периодот помеѓу 17, 30 и 21 часот, потрошувачката на вода се зголемува дури за 60 проценти. Како што велат од ова претпријатие, генерално, најголема потрошувачка на вода се појавува поради полевање на бавчите, нивите и дворните површини. Од Јавното пртетпријатие додаваат дека проблеми со водата за пиење во текот на овој и наредниот период не се очекув, но апелираат водата да се користи рационално, а не за полевање на градини или дворови.
Read 180 times