Тел: +389076437227 
21 Jan, 2020
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Вести

БЕРБАТА НА БОРОВИНКИ НА КОЖУФ ЗАПОЧНА НА 1 АВГУСТ, ДОЗВОЛАТА ЧИНИ 400 ДЕНАРИ

Во Подружницата на шумско стопанство „Кожуф“ од Гевгелија бевме информирани дека бербата на боровинките и на други шумски плодови официјално започна на 1 август. Заинтересираните граѓани треба да се евидентираат во регистарот на собирачи на шумски плодови за да можат непречено да престојуваат во планина. Годишната дозвола за берачите на шумски плодови чини 400 денари и се издава во гевгелиската подружница на Шумското стопанство „Кожуф“. Заради заштита од пожари, на берачите на шумски плодови кампирање во планината ќе им биде дозволено само на одредено место за таа намена. Против оние што ќе бидат затекнати во берба без дозвола ќе бидат поднесени прекршочни пријави.
Read 294 times