Тел: +389076437227 
13 Nov, 2019
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Вести

Над 9.000 граѓани се отселуваат секоја година од државата покажуваат истражувањата на организацијата за економија „OECD“ . Најмногу од нив заминуваат во европските земји, а помалку во Америка и Австралија, Во странство, во мoмeнетов има над…
Утре, четврток 14 ноември 2019, во малата сала на Народниот театар ќе биде одржан пијано концерт на Јасмина Трајческа. На програмата се две интересни дела, „Слики“ на Клод Дебиси и премиерно „Рапсодија во сино“ на Џорџ…
Во Македонија се потсмеваме со магарањата, а и со оние кои ги чуваат. Затоа нашите комшии во Србија со македонски магариња го прават најскапото сирење во светот..Сирењето се вика Пуле, што значи магарешко ждребе, а се…
Плажата е реализирана со средства од Центарот за развој на Југоисточниот плански регион обезбедени преку Бирото за регионален рамномерен развој на Министертвото за локална самоуправа. Проектот е вреден 4 милиони и 200 илјади денари, од кои…
Денеска се одбележува 30-годишнината од падот на Берлинскиот ѕид, настан кој ги промени Германија, Европа, па и светот. Падот на Берлинскиот ѕид беше вовед во повторното обединување на Германија. Sидот ги разделувал Источна и Западна Германија…