ГОЏИ БОБИНКИТЕ ГО ЈАКНАТ ИМУНИТЕТОТ, ГО ШТИТАТ ЦРНИОТ ДРОБ, ГО РЕГУЛИРААТ ШЕЌЕРОТ И ГО НАМАЛУВААТ ВИСОКИОТ КРВЕН ПРИТИСОК
Поради нивните исклучителни хранливи и антиоксидантни својства, тие се користат во традиционалната кинеска медицина уште од памтивек …
Гоџи бобинките во последниве години брзо ги освоија европскиот и американскиот пазар. Тие потекнуваат од Хималаите, каде што се јадат со векови, но и се користат во медицината поради нивните одлични својства. Во Азија ги нарекуваат „црвени дијаманти“, а се продаваат и во продавници по цена од двe евра, (околу 120 денари) за 100 грама суво овошје, и прават вистинско чудо
Основни карактеристики на гоџи бобинки:
* зајакнување на имунолошкиот систем,
* подобрување на видот,
* подобрување на циркулацијата, опуштање на крвните садови и намалување на високиот крвен притисок,
* заштита на црниот дроб и бубрезите,
* позитивно делуваат на тенот, уринарниот систем и производството на сперма,