ГОЏИ БОБИНКИТЕ ГО ЈАКНАТ ИМУНИТЕТОТ, ГО ШТИТАТ ЦРНИОТ ДРОБ, ГО РЕГУЛИРААТ ШЕЌЕРОТ И ГО НАМАЛУВААТ ВИСОКИОТ КРВЕН ПРИТИСОК

Поради нивните исклучителни хранливи и антиоксидантни својства, тие се користат во традиционалната кинеска медицина уште од памтивек …

 Гоџи бобинките во последниве години брзо ги освоија европскиот и американскиот пазар. Тие потекнуваат од Хималаите, каде што се јадат со векови, но и се користат во медицината поради нивните одлични својства. Во Азија ги нарекуваат „црвени дијаманти“, а се продаваат и во продавници по цена од двe евра, (околу 120 денари) за 100 грама суво овошје, и прават вистинско чудо

Основни карактеристики на гоџи бобинки:

* зајакнување на имунолошкиот систем,

* подобрување на видот,

* подобрување на циркулацијата, опуштање на крвните садови и намалување на високиот крвен притисок,

* заштита на црниот дроб и бубрезите,

* позитивно делуваат на тенот, уринарниот систем и производството на сперма,

* ублажување на болки во грбот,

* го регулира шеќерот во крвта.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *