ТВ НОВА 12

Вести во Гевгелија и пошироко

ЗАПОЧНАА ПОДГОТВИТЕЛНИТЕ РАБОТИ НА НОВОПЛАНИРАНАТА УЛИЦА ОД ХОТЕЛОТ „СЕНАТОР“ ДО МАКЕДОНСКО-ГРЧКАТА ГРАНИЦА

Фирмата „Еуроинг“ од Гевгелија ги започна подготвителните работи на новопланираната улица од хотелот „Сенатор“ до македонско-грчката граница. Се работи за нова улица, која ќе биде со должина од 930 метри. Во првата фаза се предвидува изведување на подготвителни работи, изведба на долен строј и дел од горен строј на улицата по целата должина. Со изградба на оваа улица ќе се овозможи делницата на стариот автопат од мотелот „Вардар“ и хотелот „Сенатор“ да се поврзе со веќе изградената сообраќајна инфраструктура кај „Милци“ и поврзување со автопатот Е75, со што Гевгелија ќе добие нов излез на автопатот,

Бесплатно преземање е дозволено со задолжително цитирање на медиумот и хиперлинк до оригиналната содржина на tvnova12.mk.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.