ТВ НОВА 12

Вести во Гевгелија и пошироко

СО ПРЕДЛОГ ВОЗНИОТ РЕД, ДВА ПАРА ВОЗОВИ НА РЕЛАЦИЈА СКОПЈЕ-ГЕВГЕЛИЈА И ГЕВГЕЛИЈА-СКОПЈЕ. ГРАЃАНИТЕ МОЖЕ СВОИТЕ ЗАБЕЛЕШКИ ДА ГИ ИЗНЕСАТ ДО 1 АВГУСТ

Железници на РСМ Транспорт АД Скопје до Општина Гевгелија достави проект за возен ред, за 2021-2022 година. Имено, од Секторот за патнички сообраќај информираат дека возниот ред е планиран и изработен врз основа на статистичките показатели на бројот и токовите на патници и врз основа на расположливите технички капацитети со кои ЖРСМ Транспорт АД Скопје располага. Според овој предлог возен ред на релацијата Скопје-Гевгелија и Гевгелија –Скопје се предлагаат по два пара возови во секој правец и тоа :
Возен ред за релација СКОПЈЕ-ГЕВГЕЛИЈА, 06:23 и 16:55 ч.
Возен ред за релација ГЕВГЕЛИЈА- СКОПЈЕ, 04:26 и 16:55 ч.
Доколку граѓаните од општина Гевгелија имаат забелешки или нови предлози по проектот за возниот ред, истите да ги достават до 1 август, 2021 година по електронски пат, на следниве е-маил адреси: nikolcenikoloski@mztrasportad.com.mk ; и sasajovanovski@mztransportad.com.mk ; или писмено на следнава адреса со назнака: ЖРСМ Транспорт АД- Скопје, Патнички сообраќај „3-та Македонска бригада“ бб 1000 Скопје.

Бесплатно преземање е дозволено со задолжително цитирање на медиумот и хиперлинк до оригиналната содржина на tvnova12.mk.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.