ТВ НОВА 12

Вести во Гевгелија и пошироко

ФОРМИРАН ОПШТИНСКИОТ СОВЕТ ЗА ПРЕВЕНЦИЈА НА ДЕТСКОТО ПРЕСТАПНИШТВО

На 64- та седница на Советот на Општина Гевгелија, беа именувани и членови- претставници од надлежните институции утврдени во Законот за правата на децата кои партиципираат во Општинскиот совет за превенција на детско престапништво. И, тоа: Taтјана Бојкова од ОВР- Гевгелија, Софија Ручкоманова од Меѓуопштински центар за социјална работа, Елена Енџекчева- Петрушева од Совет на родители на ООУ „Владо Кантарџиев“- Гевгелија, Трајанка Димовска- Андонова од Совет на родители на ООУ „Крсте Мисирков“- Гевгелија, Митра Дичева од Совет на родители на ООУ „Климент Охридски“- Миравци, Ристо Демерџиев од Совет на родители на ООУ „Ристо Шуклев“- Негорци, Александра Поповиќ од Унијата на средношколци, Љупка Јанчева од Адвокатската комора на РСМ, Ивана Хаџи-Николова од здруженија и фондации, Василка Садикова- Ковачева од Основно јавно обвинителство- Гевгелија, Билјана Делова- Николова од Основен суд- Гевгелија и Елизабета Јаневска, Трајко Арџанлиев и Томе Ќичуков од Советот на Општина Гевгелија.

Бесплатно преземање е дозволено со задолжително цитирање на медиумот и хиперлинк до оригиналната содржина на tvnova12.mk.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.