ТВ НОВА 12

Вести во Гевгелија и пошироко

СЕ ЗГОЛЕМУВА НА 15 БРОЈОТ НА ДЕЦАТА ВО ВОСПИТНИТЕ ГРУПИ ДО ДВЕ ГОДИНИ ВО ЈОУДГ „ДЕТСКА РАДОСТ“-ГЕВГЕЛИЈА

Согласно, Одлуката на Владата на РСМ за изменување на Одлуката за превентивни препораки, времени мерки, наредни мерки, наменски протоколи, планови и алгоритми за постапување за заштита на здравјето на населението од заразната болест, COVID-19, Советот даде согласност да се зголеми бројот на децата во воспитните групи во ЈОУДГ „Детска радост“- Гевгелија. И тоа, во воспитните групи за деца до двегодишна возраст, да има максимум 15 деца.

Бесплатно преземање е дозволено со задолжително цитирање на медиумот и хиперлинк до оригиналната содржина на tvnova12.mk.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.