Тел: +389076437227 
15 Nov, 2018
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Интервју со...

 

Бизнис

 

Емисии

Музика

Најнови вести

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next
ДOЈРАН ДОБИ ГРАНТ ОД 1,5 МИЛИОНИ ЕВРА

ДOЈРАН ДОБИ ГРАНТ ОД 1,5 …

Општина Дојран го доби овој грант за проектот со наслов "Дојран – Туристички бисер на Југоисто...

No comments 15-11-2018

РИСТО МИТАНОВСКИ – ГОЛМАНСКА ЛЕГЕНДА НА ФК „КОЖУФ„

РИСТО МИТАНОВСКИ – ГОЛМАН…

Нема човек во Гевгелија кој не го познава Ристо Митановски, односно Рики голманот. Не може а да...

No comments 15-11-2018

„ТВИНКИ СКУЛ„ – МЕСТО КАДЕ СЕКОЕ ДЕТЕ ДОБИВА САМОДОВЕРБА

„ТВИНКИ СКУЛ„ – МЕСТО КАД…

Едукативен центар „Твинки скул„ е првиот едукативен центар за неформално образование во Општина...

No comments 15-11-2018

МУЛТИМЕДИЈАЛНА ИЗЛОЖБА „ГРАДСКА ТЕКСТУРА„

МУЛТИМЕДИЈАЛНА ИЗЛОЖБА „Г…

„Мултимедиа центарот„ од Гевгелија организира мултимедијална изложба „ГРАДСКА ТЕКСТУРА" на лико...

No comments 15-11-2018

14 НОЕМВРИ, СВЕТСКИ ДЕН НА ДИЈАБЕТЕСОТ.

14 НОЕМВРИ, СВЕТСКИ ДЕН Н…

Ако минатогодишната тема на Светскиот ден на дијабетесот беше „Жената и дијабетесот“, за 2018-...

No comments 14-11-2018

СЕ ЗГОЛЕМУВА БРОЈОТ НА ИЗДАДЕНИ РАБОТНИ ВИЗИ ЗА ГЕРМАНИЈА

СЕ ЗГОЛЕМУВА БРОЈОТ НА ИЗ…

Како што пишува „Дојче Веле„, во изминатите пет години од Македонија во Германија виза за работ...

No comments 14-11-2018

ТЕЛЕСНИТЕ ИНВАЛИДИ, СЛЕПИТЕ, ГЛУВИТЕ И НАГЛУВИТЕ ОД ГЕВГЕЛИЈА БАРААТ ПОДОБРУВАЊЕ НА УСЛОВИТЕ ЗА ДВИЖЕЊЕ

ТЕЛЕСНИТЕ ИНВАЛИДИ, СЛЕПИ…

Јавната установа „Меѓуопштински центар за социјалнни работи„ од Гевгелија во координација и сор...

No comments 14-11-2018

ПЕТАР ТОЛЕВ: ПОЧЕТОЦИТЕ НА КОШАРКАТА ВО ГЕВГЕЛИЈА

ПЕТАР ТОЛЕВ: ПОЧЕТОЦИТЕ Н…

Толев Петар, роден е 1937 година во Гевгелија, правник, ги минал сите скалила на дипломатската ...

No comments 14-11-2018

„БЛОКОТЕХНА„ ВО ПРВИОТ НАТПРЕВАР ВО „БИБЛ„ ПРОТИВ АКАДЕМИК

„БЛОКОТЕХНА„ ВО ПРВИОТ НА…

Како што објавивме, со мало задоцнување, екипата на Блокотехна од Гевгелија и во оваа сезона ќе...

No comments 13-11-2018

КОМПИРОТ А НЕ ГРАВОТ Е НАЈЧЕСТО НА МАКЕДОНСКАТА ТРПЕЗА

КОМПИРОТ А НЕ ГРАВОТ Е НА…

Дали поради високата цена, или поради тоа што се помалку го има на македонските полиња, гравот ...

No comments 13-11-2018

„ДОЈРАН СТИЛ„ МЕЃУ ПЕТТЕ НАЈГОЛЕМИ МЕТАЛОПРЕРАБОТУВАЧКИ КОМПАНИИ

„ДОЈРАН СТИЛ„ МЕЃУ ПЕТТЕ …

Металопреработувачката индустрија во Македонија оваа година покажа знаци на опоравување, после ...

No comments 13-11-2018

ОПШТИНАТА ЌЕ ГО ОТКРИВА ИЗВОРОТ НА НЕПРИЈАТНИОТ МИРИС ВО ГРАДОТ

ОПШТИНАТА ЌЕ ГО ОТКРИВА И…

Општината е решена да открие која е причината за непријатниот мирис кој се шири, особено во поп...

No comments 13-11-2018

Вести

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next
ДOЈРАН ДОБИ ГРАНТ ОД 1,5 МИЛИОНИ ЕВРА

ДOЈРАН ДОБИ ГРАНТ ОД 1,5 …

Општина Дојран го доби овој грант за проектот со наслов "Дојран – Туристички бисер на Југоисто...

No comments 15-11-2018

„ТВИНКИ СКУЛ„ – МЕСТО КАДЕ СЕКОЕ ДЕТЕ ДОБИВА САМОДОВЕРБА

„ТВИНКИ СКУЛ„ – МЕСТО КАД…

Едукативен центар „Твинки скул„ е првиот едукативен центар за неформално образование во Општина...

No comments 15-11-2018

МУЛТИМЕДИЈАЛНА ИЗЛОЖБА „ГРАДСКА ТЕКСТУРА„

МУЛТИМЕДИЈАЛНА ИЗЛОЖБА „Г…

„Мултимедиа центарот„ од Гевгелија организира мултимедијална изложба „ГРАДСКА ТЕКСТУРА" на лико...

No comments 15-11-2018

14 НОЕМВРИ, СВЕТСКИ ДЕН НА ДИЈАБЕТЕСОТ.

14 НОЕМВРИ, СВЕТСКИ ДЕН Н…

Ако минатогодишната тема на Светскиот ден на дијабетесот беше „Жената и дијабетесот“, за 2018-...

No comments 14-11-2018

СЕ ЗГОЛЕМУВА БРОЈОТ НА ИЗДАДЕНИ РАБОТНИ ВИЗИ ЗА ГЕРМАНИЈА

СЕ ЗГОЛЕМУВА БРОЈОТ НА ИЗ…

Како што пишува „Дојче Веле„, во изминатите пет години од Македонија во Германија виза за работ...

No comments 14-11-2018

ТЕЛЕСНИТЕ ИНВАЛИДИ, СЛЕПИТЕ, ГЛУВИТЕ И НАГЛУВИТЕ ОД ГЕВГЕЛИЈА БАРААТ ПОДОБРУВАЊЕ НА УСЛОВИТЕ ЗА ДВИЖЕЊЕ

ТЕЛЕСНИТЕ ИНВАЛИДИ, СЛЕПИ…

Јавната установа „Меѓуопштински центар за социјалнни работи„ од Гевгелија во координација и сор...

No comments 14-11-2018

КОМПИРОТ А НЕ ГРАВОТ Е НАЈЧЕСТО НА МАКЕДОНСКАТА ТРПЕЗА

КОМПИРОТ А НЕ ГРАВОТ Е НА…

Дали поради високата цена, или поради тоа што се помалку го има на македонските полиња, гравот ...

No comments 13-11-2018

ОПШТИНАТА ЌЕ ГО ОТКРИВА ИЗВОРОТ НА НЕПРИЈАТНИОТ МИРИС ВО ГРАДОТ

ОПШТИНАТА ЌЕ ГО ОТКРИВА И…

Општината е решена да открие која е причината за непријатниот мирис кој се шири, особено во поп...

No comments 13-11-2018

САШО ПОЦКОВ - ЌЕ ЈА ТЕРАМЕ БИТКАТА ПРОТИВ РУДНИЦИТЕ ДО КРАЈ, НЕ ОТСТАПУВАМЕ ОД ЕКОЛОШКА ГЕВГЕЛИЈА

САШО ПОЦКОВ - ЌЕ ЈА ТЕРАМ…

Место за паника нема. Ние од Гевгелија порачуваме дека сме против отворање на рудници во овој к...

No comments 12-11-2018

И ДОМА ЌЕ МОЖЕ ДА ПРОИЗВЕДУВАМЕ СТРУЈА

И ДОМА ЌЕ МОЖЕ ДА ПРОИЗВЕ…

Со новиот закон за енергетика, домаќинствата и малите фирми во иднина ќе можат да бидат не само...

No comments 12-11-2018

ЕКО АКЦИЈА ВО ГЕВГЕЛИЈА НА ХОЛАНДСКО – МАКЕДОНСКОТО ЗДРУЖЕНИЕ „CHANGEMAKERS4ALL„

ЕКО АКЦИЈА ВО ГЕВГЕЛИЈА Н…

За неполн еден месец Холандско-Македонското здружение на граѓани формирано во Гевгелија, Change...

No comments 12-11-2018

ПРВА НАГРАДА ЗА СОФИЈА И ИЛИЈА ИВАНОВИ НА „МЕСЕЦ НА НАУКАТА„

ПРВА НАГРАДА ЗА СОФИЈА И …

На вториот ден од "Месец на науката" кој се одржа во просториите на Природно-математичкиот факу...

No comments 11-11-2018

АНГЕЛ НАКОВ ОД „СПАС ЗА НАС„- ОДЛУКАТА НА УСТАВЕН СУД Е СКАНДАЛОЗНА

АНГЕЛ НАКОВ ОД „СПАС ЗА Н…

Во ексклузивна изјава за Телевизија Нова 12, претседателот на здружението „Спас за нас„,Ангел Н...

No comments 11-11-2018

ПРОФ. ДР. ТОМЕ МАНЧЕВ – СЕЌАВАЊАТА, ЛУЃЕТО, ВОЗДУХОТ И МИРИСОТ НА ГЕВГЕЛИЈА СЕ ВО СИТЕ МОИ МУЗИЧКИ ДЕЛА.

ПРОФ. ДР. ТОМЕ МАНЧЕВ – С…

Композиторот Томе Манчев е роден во Гевгелија 1950-та година. Средно образование завршува во гр...

No comments 11-11-2018

ПОСТРОГИ КАЗНИ ЗА НЕОДГОВОРНИТЕ СОПСТВЕНИЦИ НА КУЧИЊА

ПОСТРОГИ КАЗНИ ЗА НЕОДГОВ…

Ова го бара Ветеринарната комора на Македонија, која смета дека големиот број на бездомни кучињ...

No comments 10-11-2018

НАГРАДИ ЗА МЛАДИТЕ ФИЗИЧАРИ ОД ООУ „КРСТЕ МИСИРКОВ„

НАГРАДИ ЗА МЛАДИТЕ ФИЗИЧА…

Трето место освоија учениците Георгина Цветковска и Магдалена Јованова од 9 одделение од ООУ „...

No comments 10-11-2018

ОЏАЧАРИТЕ НОСАТ СРЕЌА НО ШТИТАТ И ОД ПОЖАРИ

ОЏАЧАРИТЕ НОСАТ СРЕЌА НО …

Кога веќе започна грејната сезона, добро е да ги потсетиме граѓаните на општина Гевгелија кои с...

No comments 09-11-2018

УСТАВЕН ЈА ПОНИШТИ ОДЛУКАТА ЗА РЕФЕРЕНДУМОТ ВО ГЕВГЕЛИЈА ПРОТИВ РУДНИЦИТЕ?

УСТАВЕН ЈА ПОНИШТИ ОДЛУКА…

Уставниот суд на Република Македонија на 26-та седница одржана на 7 ноември 2018 година ја пони...

No comments 09-11-2018

УЧЕНИЦИ ОД ГЕВГЕЛИЈА НА МАНИФЕСТАЦИЈАТА „ВО СВЕТОТ НА ФИЗИКАТА„ ВО СКОПЈЕ

УЧЕНИЦИ ОД ГЕВГЕЛИЈА НА М…

Во Скопје овој викенд 09 и 10 -ти ноември 2018, се одржува манифестацијата „Во светот на Физик...

No comments 09-11-2018

СВЕЧЕН КОНЦЕРТ ЗА ЧЕТИРИТЕ ДЕЦЕНИИ ПОСТОЕЊЕ НА ООМУ „ВАСО КАРАЈАНОВ„

СВЕЧЕН КОНЦЕРТ ЗА ЧЕТИРИТ…

Пред 40 години, на 1 ноември 1978 година започна наставата на ООМУ „Васо Карајанов„ во простор...

No comments 08-11-2018

„ВДОВИЦАТА СЕ МАЖИ„ ГО ПРЕПОЛНИ НАРОДНИОТ ТЕАТАР

„ВДОВИЦАТА СЕ МАЖИ„ ГО ПР…

На крајот на културно уметничките настани, организирани по повод прославата на општинскиот праз...

No comments 08-11-2018

ОД 15-ТИ НОЕМВРИ ЗАДОЛЖИТЕЛНО НОСЕЊЕ ЗИМСКА ОПРЕМА ВО ВОЗИЛАТА

ОД 15-ТИ НОЕМВРИ ЗАДОЛЖИТ…

Од 15 ноември почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За во...

No comments 08-11-2018

ЗА МНОГУ ГОДИНИ МИТРОВДЕН-ВЕЧНО ИМЕ И СЛАВА

ЗА МНОГУ ГОДИНИ МИТРОВДЕН…

Во Гевгелиско, како што запишал Стефан Тановиќ свети Димитрија го празнувале и Турците под имет...

No comments 08-11-2018

ОД ДЕНЕС ПОВТОРНО ЌЕ СЕ ВОЗИМЕ СО ВОЗ ДО СКОПЈЕ

ОД ДЕНЕС ПОВТОРНО ЌЕ СЕ В…

Бетонскиот мост на железничката пруга меѓу станицата Градско и крстосницата Кукуречани, е попра...

No comments 08-11-2018

Спорт

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next
РИСТО МИТАНОВСКИ – ГОЛМАНСКА ЛЕГЕНДА НА ФК „КОЖУФ„

РИСТО МИТАНОВСКИ – ГОЛМАН…

Нема човек во Гевгелија кој не го познава Ристо Митановски, односно Рики голманот. Не може а да...

No comments 15-11-2018

„БЛОКОТЕХНА„ ВО ПРВИОТ НАТПРЕВАР ВО „БИБЛ„ ПРОТИВ АКАДЕМИК

„БЛОКОТЕХНА„ ВО ПРВИОТ НА…

Како што објавивме, со мало задоцнување, екипата на Блокотехна од Гевгелија и во оваа сезона ќе...

No comments 13-11-2018

ГОСТИВАР НАЈДЕ КЛУЧ ЗА ТВРДИНАТА НА БЛОКОТЕХНА

ГОСТИВАР НАЈДЕ КЛУЧ ЗА ТВ…

Подобрата игра во текот на целиот натпревар, наспроти зачудувачки лошата игра на тимот на Блоко...

No comments 11-11-2018

ОД „БЛОКОТЕХНА„ НАЈАВУВААТ ПРИКЛУЧУВАЊЕ ВО „БИБЛ„ ЛИГАТА

ОД „БЛОКОТЕХНА„ НАЈАВУВАА…

Од официјалните лица на гевгелискиот прволигаш „Блокотехна„, пред натпреварот во недела со екип...

No comments 09-11-2018

ВТОР ПОРАЗ НА „КОЖУВ„ ВО БАЛКАНСКАТА ЛИГА

ВТОР ПОРАЗ НА „КОЖУВ„ ВО …

Екипата на Кожув, која е единствениот македонски претставник во Балканската кошаркарска лига, в...

No comments 07-11-2018

МАЛКУ КОШЕВИ ЗА ГОЛЕМИ ДВА БОДА НА КК „КОЖУВ„

МАЛКУ КОШЕВИ ЗА ГОЛЕМИ ДВ…

Пред натпреварот на Кожув со кошаркарите на Куманово, напишавме дека ќе биде тоа неизвесен натп...

No comments 05-11-2018

„БЛОКОТЕХНА„ ЛИДЕР НА ТАБЕЛАТА НА КОШАРКАРСКАТА ЛИГА

„БЛОКОТЕХНА„ ЛИДЕР НА ТАБ…

Екипата на „Блокотехна„ вечерва ја постигна петтата по ред победа во петте досега одиграни кола...

No comments 04-11-2018

СО ВЕЛОСИПЕД НИЗ ВАЛАНДОВСКИОТ КРАЈ

СО ВЕЛОСИПЕД НИЗ ВАЛАНДОВ…

Оваа топла есен е можеби најубавото време за возење велосипед и уживање во природа. Здружение С...

No comments 04-11-2018

„БЛОКОТЕХНА„ ГОСТУВА ВО СКОПЈЕ, „КОЖУВ„ ДОМА ИГРА СО КУМАНОВО 2009

„БЛОКОТЕХНА„ ГОСТУВА ВО С…

Во 5 коло на Македонската кошаркарска лига екипата на Блокотехна во недела на 4 ноември гостува...

No comments 02-11-2018

РАКОМЕТАРИТЕ НА МЛАДОСТ ОД БОГДАНЦИ ТРЕТИ ВО ПРВАТА ЛИГА

РАКОМЕТАРИТЕ НА МЛАДОСТ О…

Младост Богданци го реши во своја корист одложениот натпревар против екипата на Аеродром со 36-...

No comments 02-11-2018

МЛАДИНСКИТЕ ЕКИПИ НА КК „КОЖУВ„ ВРЕДНО ТРЕНИРААТ И СЕ НАТПРЕВАРУВААТ

МЛАДИНСКИТЕ ЕКИПИ НА КК „…

КК „Кожув„ веќе 25 години е дел од младинските кошаркарски првенства на Македонија, иако некога...

No comments 31-10-2018

КОЖУВ ВО ПРОДОЛЖЕНИЕ ГО НАДВИСИ ПЕЛИСТЕР

КОЖУВ ВО ПРОДОЛЖЕНИЕ ГО Н…

Во драматичен финиш и после петминутно продолжение гевгеличани ја победија екипата на Пелистер ...

No comments 29-10-2018

Гевгелија за почетници

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next
ПЕТАР ТОЛЕВ: ПОЧЕТОЦИТЕ НА КОШАРКАТА ВО ГЕВГЕЛИЈА

ПЕТАР ТОЛЕВ: ПОЧЕТОЦИТЕ Н…

Толев Петар, роден е 1937 година во Гевгелија, правник, ги минал сите скалила на дипломатската ...

No comments 14-11-2018

„ВОДЕНИЧКИ КАМЕЊА(MILLSTONES) - ПРВАТА ГЕВГЕЛИСКА СУПЕР ГРУПА

„ВОДЕНИЧКИ КАМЕЊА(MILLSTO…

Таму каде што завршува приказната за „Тајфуни„, таму започнува интересната и возбудлива приказн...

No comments 10-11-2018

ХРИСТИНА АЛАЃОЗОВСКА – НА ГЕВГЕЛИЈА СО ЉУБОВ

ХРИСТИНА АЛАЃОЗОВСКА – НА…

Мојот град е мој дом. Тоа е место кајшто сонцето никогаш не заоѓа, пријатно ветерче никогаш не ...

No comments 07-11-2018

ЉУБЧО АЛЕКСОВСКИ – НА ГЕВГЕЛИЈА СО ЉУБОВ

ЉУБЧО АЛЕКСОВСКИ – НА ГЕВ…

Очајно е тешко, велат, да пишуваш за град во кој не си се родил. Како што е , на пример, случај...

No comments 06-11-2018

ЗОРАН ПЕТРОВ – НА ГЕВГЕЛИЈА СО ЉУБОВ

ЗОРАН ПЕТРОВ – НА ГЕВГЕЛИ…

Гевгелија, иако живеам во Скопје, секојдневно ми е во срцето и во мислите затоа што е мој роден...

No comments 05-11-2018

ТОНИ АВРАМОВ – НА ГЕВГЕЛИЈА СО ЉУБОВ

ТОНИ АВРАМОВ – НА ГЕВГЕЛИ…

Понекогаш се прашувам, зошто сум морал овде да се родам и овде да го задомам својот починок.? В...

No comments 04-11-2018

МАРИЈА ЏИЏЕВА – НА ГЕВГЕЛИЈА СО ЉУБОВ

МАРИЈА ЏИЏЕВА – НА ГЕВГЕЛ…

Еве веќе над дваесет години како излегов од градот... Вчудувачки се прашувам како поминало толк...

No comments 03-11-2018

ИЛИЈА КАРАЈАНОВ: НА ГЕВГЕЛИЈА СО ЉУБОВ

ИЛИЈА КАРАЈАНОВ: НА ГЕВГЕ…

Малите градови имаат своја душа. Го чувствувам пулсирањето на Гевгелија и сребрената душа на на...

No comments 02-11-2018

ЃОРЃИ КАРКАЛАШЕВ: ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА ГЕВГЕЛИЈА

ЃОРЃИ КАРКАЛАШЕВ: ОСЛОБОД…

Во средината на април 1944 година при Околискиот комитет на КПЈ-Гевгелија се формира диверзантс...

No comments 01-11-2018

ИВАН АНТОНОВ – ВЕЛИКАНОТ НА МАКЕДОНСКИОТ ИЗГОВОРЕН ЗБОР

ИВАН АНТОНОВ – ВЕЛИКАНОТ …

Сите луѓе си имаат своја сопствена историја. Па, така и човекот за кого сакаме да напишеме неко...

No comments 25-10-2018

АНТОН ДИМИТРОВ, ПЕЧАЛБАРОТ ОД ГЕВГЕЛИЈА СО ЧИЈА ДОНАЦИЈА Е ИЗГРАДЕНО ОУ „ВЛАДО КАНТАРЏИЕВ„

АНТОН ДИМИТРОВ, ПЕЧАЛБАРО…

Се смета дека првите печалбари од гевгелискиот крај кои „со торба на рамо” тргнале по светот со...

No comments 24-10-2018

ГРАДОТ ГОРТИНИЈА - „ПРЕДОК„ НА ГЕВГЕЛИЈА

ГРАДОТ ГОРТИНИЈА - „ПРЕДО…

Течението на реката Вардар како природна трансверзала југ-север со векови претставувала главна ...

No comments 18-10-2018

Бизнис

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next
„ДОЈРАН СТИЛ„ МЕЃУ ПЕТТЕ НАЈГОЛЕМИ МЕТАЛОПРЕРАБОТУВАЧКИ КОМПАНИИ

„ДОЈРАН СТИЛ„ МЕЃУ ПЕТТЕ …

Металопреработувачката индустрија во Македонија оваа година покажа знаци на опоравување, после ...

No comments 13-11-2018

АЛЕКСАНДАР ГОЦЕВ ОД БОГДАНЦИ ДОБИТНИК НА ЏЕК ПОТ НА ДРЖАВНАТА ВИДЕО ЛОТАРИЈА ОД 1,5 МИЛИОНИ ДЕНАРИ

АЛЕКСАНДАР ГОЦЕВ ОД БОГДА…

Александар Гоцев од Богданци е најновиот милионер. Дваесет и петгодишниот богданчанец, инаку с...

No comments 11-11-2018

ВЛАДАНКА ЏЕКОВА МИЦЕВА , НАЈДОБАР БАНКАРСКИ СЛУЖБЕНИК НА СТОПАНСКА БАНКА АД СКОПЈЕ ЗА ИСТОЧНИОТ РЕГИОН

ВЛАДАНКА ЏЕКОВА МИЦЕВА ,…

Стопанска банка АД – Скопје, по повод Светскиот ден на штедењето испраќа честитки до сите клиен...

No comments 31-10-2018

ОПШТИНА ГЕВГЕЛИЈА ЌЕ БАРА 50% ОД ПРИХОДИТЕ ОД КАЗИНАТА ДА ОСТАНУВААТ ВО ОПШТИНАТА

ОПШТИНА ГЕВГЕЛИЈА ЌЕ БАР…

На вчерашната, маратонска седница на Советот на општина Гевгелија, во дискусијата околу Квартал...

No comments 30-10-2018

ТАЊА АНАСТОВА ОД ДАВИДОВО ОРГАНСКИ ПРОИЗВЕДУВА ГОЏИ БЕРИ

ТАЊА АНАСТОВА ОД ДАВИДОВО…

Taња Анастова од Давидова е една од ретките производители од овој крај која произведува гоџи бе...

No comments 30-10-2018

КОЈА ФИРМА ПРОДАВА НАЈМНОГУ ТЕХНИЧКА РОБА ВО МАКЕДОНИЈА?

КОЈА ФИРМА ПРОДАВА НАЈМН…

Според официјалните податоци на Централниот регистар на Македонија (ЦРМ) ,четирите најголеми тр...

No comments 16-10-2018

ГЕВГЕЛИСКИ ЗЕМЈОДЕЛЦИ ВО РЕГИСТАРОТ НА ОРГАНСКИ ОПЕРАТОРИ

ГЕВГЕЛИСКИ ЗЕМЈОДЕЛЦИ ВО …

Во Министерството за земјоделство,шумарство и водостопанство, беше промовиран новиот Регистар н...

No comments 01-10-2018

13.000 МАКЕДОНЦИ ЗАРАБОТКАТА ЈА ВАДАТ ВО СВОЈОТ ДОМ

13.000 МАКЕДОНЦИ ЗАРАБОТ…

Според бројките од Евростат, кои ги пренесува порталот „Фактор„, во 2017 година, речиси 13.000 ...

No comments 28-09-2018

СТОПАНСТВЕНИЦИТЕ ОД ГЕВГЕЛИЈА СО КОНКРЕТНИ ПРЕДЛОЗИ ДО ВЛАДАТА

СТОПАНСТВЕНИЦИТЕ ОД ГЕВГЕ…

На средбата со премиерот на Република Македонија, Зоран Заев, претприемачите од општина Гевге...

No comments 27-09-2018

„ОФТАЛМОС„ - НОВА АМБУЛАНТА ЗА ОЧНИ БОЛЕСТИ ВО ГЕВГЕЛИЈА

„ОФТАЛМОС„ - НОВА АМБУЛАН…

Неодамна е отворена нова амбуланта за очни болести во Гевгелија, „Офталмос„. Доктор Стојан Панд...

No comments 25-09-2018

ПРИВАТНИТЕ СМЕСТУВАЧКИ КАПАЦИТЕТИ ВО ГЕВГЕЛИЈА НУДАТ 260 ЛЕГЛА

ПРИВАТНИТЕ СМЕСТУВАЧКИ К…

Вкупно 34 физички лица кои вршат угостителска дејност за сместување се заведени во Регистарот ...

No comments 25-09-2018

„ВИПРО„ И „ВИТОРИА„ ОД ГЕВГЕЛИЈА НА ПРЕХРАМБЕН САЕМ ВО МОСКВА

„ВИПРО„ И „ВИТОРИА„ ОД ГЕ…

Република Македонија со Национален штанд се претставува на најголемиот прехрамбен саем во Југои...

No comments 17-09-2018

ОТВОРЕН ПОГОН НА ГРЧКАТА ФИРМА „СТАР ФРЕШ„ ВО ГЕВГЕЛИЈА

ОТВОРЕН ПОГОН НА ГРЧКАТА …

Од неодамна, семејството на малите и средни претпријатија, кои се отвораат од страна на грчки д...

No comments 09-08-2018

СЕКОЈ ОД НАС ЌЕ МОЖЕ ДА ПРОИЗВЕДУВА И ДА ПРОДАВА СТРУЈА

СЕКОЈ ОД НАС ЌЕ МОЖЕ ДА П…

Со новиот закон за енергетика, македонските домаќинства можат да произведуваат електрична енерг...

No comments 07-08-2018

10 ИНОВАЦИИ КОИ ЌЕ ЈА ИЗМЕНАТ СВЕТСКАТА ЕКОНОМИЈА

10 ИНОВАЦИИ КОИ ЌЕ ЈА ИЗМ…

Иновациите се двигателот на светската економија, и не може да бидеме попродуктивни без новите т...

No comments 04-08-2018

„ЕНДОМАК„ СЕ РЕБРЕНДИРА ВО „ ENDOMAK DENTAL GROUP„

„ЕНДОМАК„ СЕ РЕБРЕНДИРА В…

Уште од самиот свој почеток, со отворањето на првата стоматолошка ординација во Струмица, во 19...

No comments 27-07-2018

ТУРИЗМОТ ВО ОПШТИНА ГЕВГЕЛИЈА Е ВО ПОСТОЈАН ПОРАСТ

ТУРИЗМОТ ВО ОПШТИНА ГЕВГЕ…

Тони Павловски, дипломиран менаџер по туризам и хотелско ресторанско работење, во колумната за ...

No comments 24-07-2018

ВИКТОР ПЕТКОВ: „ВИПРО„ ПОДГОТВЕНО ЈА ДОЧЕКУВА НОВАТА СЕЗОНА

ВИКТОР ПЕТКОВ: „ВИПРО„ ПО…

Еден од главните подсектори во прехранбената индустрија во Македонија, и важен сегмент од агрои...

No comments 12-07-2018

ТРЕТИНА ОД ГОДИНАТА РАБОТИМЕ ЗА ДРЖАВАТА

ТРЕТИНА ОД ГОДИНАТА РАБОТ…

Од 365 дена во годината, дури во 117 работиме само за да си ги платиме давачките кон државата б...

No comments 12-07-2018

НОВИ ЧЛЕНОВИ ВО УО НА ДОВЕРИТЕЛИ ВО СКИ-ЦЕНТАР КОЖУФ

НОВИ ЧЛЕНОВИ ВО УО НА Д…

Како што пишува порталот „Фактор„, Собранието на доверители Ски-центарот Кожуф донесе одлука со...

No comments 12-07-2018

ПРОДАДЕНИ СЕ ОСУМ ГРАДЕЖНИ ПАРЦЕЛИ НА ЈАВНО НАДДАВАЊЕ

ПРОДАДЕНИ СЕ ОСУМ ГРАДЕЖ…

Општина Гевгелија на електронско јавно наддавање продаде осум од понудените десет градежни парц...

No comments 12-07-2018

Забава

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next
„БОЕМСКА РАПСОДИЈА„ НА „КВИН„ ЈА СМЕТАЛЕ ЗА „ЧУДНА ПЕСНА„ А СТАНАЛА „THE BEST OF„

„БОЕМСКА РАПСОДИЈА„ НА „К…

„Боемска рапсодија„ е најголемиот хит на „Квин“, кој и покрај нетипичниот формат, стана најпопу...

No comments 08-11-2018

ЖЕНИТЕ ГИ ОДНЕСОА ГЛАВНИТЕ НАГРАДИ НА „МTV EМА 2018„

ЖЕНИТЕ ГИ ОДНЕСОА ГЛАВНИТ…

Камила Кабело позира во собата на победниците по освојувањето на наградите за најдобра песна, н...

No comments 05-11-2018

НЕКОГАШНАТА ПОП АТРАКЦИЈА SPICE GIRLS ПОВТОРНО СЕ ОБЕДИНУВА

НЕКОГАШНАТА ПОП АТРАКЦИЈА…

По две години лажни вести за нивно обединување, весникот „The Sun„ објави дека „Спајс Девојките...

No comments 04-11-2018

КОНЕЧНО МАКЕДОНИЈА ПРВА ВО ЕВРОПА - ВО КОРИСТЕЊЕ ФЕЈСБУК

КОНЕЧНО МАКЕДОНИЈА ПРВА В…

Конечно Македонија е прва во Европа, но не по порастот на стандардот туку во користење на Фејсб...

No comments 01-11-2018

МАДОНА БАРА ГОТВАЧ, ПЛАТАТА Е 125.000 ЕВРА ГОДИШНО

МАДОНА БАРА ГОТВАЧ, ПЛАТА…

Еден интересен оглас осамна на сајтот Talent Private Staff, кој е сајт на познатата агенција за...

No comments 29-10-2018

КОНЦЕРТ НА ДУОТО ГЕЛЕБЕШЕВИ ВО КУМАНОВО

КОНЦЕРТ НА ДУОТО ГЕЛЕБЕШЕ…

Денес, понеделник, 22 октомври, со почеток во 20 часот во малата сала на НУ Центар за култура „...

No comments 22-10-2018

„ПАРНИ ВАЉАК„ 2019-ТА ЌЕ ЈА ДОЧЕКААТ НА СКОПСКИОТ ПЛОШТАД

„ПАРНИ ВАЉАК„ 2019-ТА ЌЕ…

ТВ Нова 12 секогаш има ексклузивни вести за своите гледачи. Овој викенд се дружевме со легендар...

No comments 21-10-2018

ЕВЕРГРИНОТ „АФРИКА„ НА ТОТО НАЈСЛУШАН ВО 2017

ЕВЕРГРИНОТ „АФРИКА„ НА ТО…

Хитот на групата Тото, „Африка”, реализиран во септември 1982 година на нивниот албум „Тото 4„ ...

No comments 18-10-2018

ЕДИНАЕСЕТ ГОДИНИ БЕЗ ТОШЕ

ЕДИНАЕСЕТ ГОДИНИ БЕЗ ТОШЕ

Македонскиот Оливер, како што го нарекува хрватскиот печат, пејачот Тоше Проески го загуби жи...

No comments 16-10-2018

ТОМЕ МАНЧЕВ:КОРЕНИТЕ НА ХЕРБЕРТ ФОН КАРАЈАН СЕ ОД МАКЕДОНИЈА

ТОМЕ МАНЧЕВ:КОРЕНИТЕ НА Х…

За Херберт Фон Карајан сите сме чуле, но малкумина знаат дека семејниот пат на фамилијата Карај...

No comments 12-10-2018

ДЕНЕС Е СВЕТСКИОТ ДЕН НА ЈАЈЦЕТО

ДЕНЕС Е СВЕТСКИОТ ДЕН НА …

Официјалниот празник на јајцата во светот се одбележува од 1996 година кога било предложено со ...

No comments 12-10-2018

259 ЛИЦА ЗАГИНАЛЕ ДОДЕКА ПРАВЕЛЕ „СЕЛФИ„

259 ЛИЦА ЗАГИНАЛЕ ДОДЕКА …

Истражувачите сугерираат дека на места кои можат да бидат катастрофални за човечкиот живот, как...

No comments 05-10-2018

 

РЕКЛАМИРАЈ СЕ НА ТВ НОВА 12 ГЕВГЕЛИЈА
Контактирајте не!